2009-05-05

Listaállítás

Ahogy közeleg a kopogtatócédula-leadási (nem semmi összetett szó, mi? Mozgószabály, meg amit akartok) határidő, úgy nő az izgalom. Egyelőre a parlamenti bejutási küszöb környékén álló pártok adtak le listát, név szerint és ABC-sorrendben:
JOBBIK
MDF
MSZP
SZDSZ

Különösen az MSzP és az MDF tervei célratörőek. A pályázható 22 helyre ők 66-66 jelöltet állítottak. Nézzük meg, hogy nézne ki az EP, ha visszatérnének az elvesztett területek.
Erdély visszatértével kb. 10 EP-s helyre írhatnánk mi ki választásokat, Felső-Magyarország hozná a 14 helyét, az Őrvidék esetén 0,6 képviselői hely jutna arányosan az osztrákoktól, ezt ha felfele is kerekítjük egyre, akkor sem lenne összességében 49 helynél többünk az EP-ben. Ha megnézitek az EP képviselők/lakosság arányait, akkor láthatjátok, hogy a 40-milliós Lengyel- vagy Spanyolországnak van ennyi.

Szerintem azonban sem a 100%-os MDF- vagy MSzP-győzelem nem valószínű júniusban, sem a fent említett területek visszatérte a következő hónapokban. Akkor valaki elmagyarázná nekem, hogy mi értelme van 66-os listát leadni?

Címkék:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal