2009-05-08

EP esélyek

Jósolgatok. Török Gábor politológus azt feszegeti, hogy a Fidesz halálra fogja nyerni magát a júniusi EP-választásokon, az MSzP meg bukik nagyot, ráadásul 3. szervezetet képviselendő helyen Morvai Kriszta is kijuthat Brüsszelbe. Emellé azt is mondja, hogy bazi alacsony lesz a részvétel, ami a kis pártoknak kedvez.

És árnyalom a képet, szerintem sok kis pártnak van jelentős rejtőzködő bázisa. Szerintem a Jobbik mellett az LMP is sikeres lesz az idei EP-választáson, mindketten 2-2 képviselőt küldenek majd a kontinensgyűlésbe (tehát Morvai mellett egykori villamosságtan-tanárom is kijut, a zöld frakciót pedig a Szabó Timea-Ivády Gábor páros erősítheti). Nem elképzelhetetlen, hogy az MDF és az SzDSz is összeszed annyi szavazatot, hogy Bokros és Szent-Iványi is kiférjen. Az MSzP akkor kap 3 helynél többet, ha a kispártos jóslataim nem jönnek be. (Egyébként tudja valaki, hogy ki az a Herczog Edit meg a Gurmai Zita? Csak mert Göncz Árpi bácsi lánya mellett ők vezetik a szocik listáját). A többi hely a Fideszé.

Apropó narancsgyurik: láttátok, hogy mekkora arccal jelentették be, hogy 1,5 millió ajánlószelvényt sikerült összeszedniük? Akkor, amikor 30 000 a legrosszabb esetben is elég. Ennek szerintem 2 célja volt: 1. adatgyűjtés (a cetliket természetesen megsemmisítik, de azt senki sem mondta, ugye, hogy a rajtuk lávő adatok nem kerülhetnek be egy adatbázisba), 2. a cédulák elszívása más pártok elől. Gratulálunk, mind2 nagyon demokratikus dolog.

Címkék: ,

2 megjegyzés:

Időpont: 14:42 , Anonymous Névtelen írta...

Kedves Varánusz,

bár többé kevésbé egyetértek az elemzéssel azért árnyalnám:

1. A rejtőzködők azért fogják az mszpét is rendesen nyomni, mintahogy eddig is mindig.
2. Az Mszp listáját azért ők vezetik, mert lejáratódott arcokra még kevésbé szavznának lásd még Pécsen is bukó volt aki talán közülük a legkevésbé volt gennyes.
3. Narancsgyurik és a többiek is pont ezért csinláják, az adatbázis miatt, tehát ez mindenkinke szól. Éljen a direkt marketing! :-)

Esbé

 
Időpont: 14:51 , Blogger Varánusz írta...

Esbé,

3. A többi párt viszont nem szívta föl a kötelező mennyiség sokszorosát. Vagy de, viszont lapítanak. Az még rosszabb.

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal