2007-07-01

Eragon

Waces spanom Kult[see] címmel írná ugyanezt. Szóval péntek este egy könnyed otthoni mozizáson lettem túl. Eragon rendkívül eredeti fantasy-történetét néztük meg. Lássuk:

Sok éve a gonosz Palpatine Galbatorix meg akarta dönteni a régi rendet és önkényuralkodóként kívánta uralni a Birodalmat. Ennek eléréséhez le kellett győznie a jedi-lovagokat sárkánylovasokat. Maga mellé állította az egyik jedit sárkánylovast, és kettejük együttes erejével szemben a rend tehetetlennek bizonyult.

A lázadók vardenek kis csoportja Lea Ayra hercegnő vezetésével megszerzi a Halálcsillag terveit az utolsó sárkánytojást. Menekülés közben a hercegnő a gonosz Darth Vader Durza fogságába esik, a terveket tartalmazó droid a sárkánytojás azonban megmenekül.

Az árva Luke Skywalker Eragon a Birodalom központjától egy távol eső bolygón tartományban nagybátyja Owen Lars Garrow farmján él és pont hozzájuk kerül a droid sárkánytojás. A tanyától nem messze él Obi-Wan Kenobi Brom, ki maga is jedi-lovag sárkánylovas volt a régi időkben. Míg Obi-Wan Brom a régi időkről mesél Luke-nak Eragonnak, a gonosz birodalmi rohamosztagosok urgalok meggyilkolják Owent Garrow-t és felgyújtják a farmot. Ettől fogva Eragont semmi sem tartja már otthon, elindul Brommal az Alderaanra Beor-hegységbe. És így tovább, és így tovább. Aki szereti az ennyire eredeti filmeket, annak nagyon ajánlom :)

Címkék: , , ,

2 megjegyzés:

Időpont: 10:55 , Anonymous Névtelen írta...

Nagyon jó meglátás, köszönjük!

Annyira B-kategóriás a film, hogy fájt megnézni. A főszereplő gyerek csapnivalóan játszik, igen zavaró, és Jeremy Irons is mintha zavarban lenne, hogy hogyan is keveredett ebbe a szánalmas kuplerájba.

 
Időpont: 11:28 , Blogger Varánusz írta...

Könnyű péntek esti film volt. A sok negatívum mellett azért van 2 előnye:

1. A táj igen látványos némelykor. Sanszos, hogy kifinomult vizuális izlésű ember ezt már akár a giccs kategóriájába is sorolhatja.

2. Itthon készült jelentős részben.

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal