2006-08-17

A POSIX és barátai kikapcsolása

Kurbli bácsi azt mondja, mekkor jóság már, ha windows alatt letiltjuk a sosem használt POSIX alrendszert. Aztán azt kérdezi, le lehet -e még ilyesmiket tiltani.

Először is ott az OS/2 subsystem. 3.51-es NT-n még biztos akartunk OS/2 appokat futtatni, de mára már nem túl sok korszerű program íródik a Nagy Kék önkezüleg megfojtott oprendszerére.

Másrészt a POSIX kikapcsolása koránt sem jó ötlet akkor, ha Linuxról/BSD-ről átírt cuccaink vannak, cygwin, szeku-túlok, miazmás.

Harmadrészt: aki sallangmentes NT-t akar, annak bizony az nLite a barátja, méghozzá az installáció előtt.

1 megjegyzés:

Időpont: 13:14 , Blogger Kurbli írta...

Ugyanavval a mozdulattal lehet eltávolítani mindkettőt. Nekem kellően sallangmentes XP-m van, az xplite segítségével, tehát utólag lehet kiirtani dolgokat.
Az OS/2-ért nagy kár. Elhibázott volt a bevezetése, nem fordítottak elég gondot rá, így aztán üzletileg nem érte meg. De már az OS2/Warp-ban is tudtam egymástól teljesen függetlenül futtatni 16-16 Excel-t és Word-öt, melyek a 3.51 Workstation-ön gyors halált okoztak. Másrészt az OS2/Warp (kliens és szerver) változatok IBM host hálózatban egyenrangú (Network Node) kapcsolatban lehettek a hosttal, míg az MS SNA/HIS szerverek csak alárendelt (Low Entry Node) módon működhetnek.

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal