2006-01-12

Varánusz @ Intézet -- Round 2

Előzmények itt.

Tegnap lement a 2. kör. Harald Schulz teamleader úr hívott a müncheni telephelyről. Az interjú 16:00-ra volt beütemezve, 16:07-kor kezdődött és 16:50 körül ért véget. A kollégáim nyugalmának megőrzése érdekében kimentem a Duna-partra, sikerült a Bem tértől a Rudasig elsétálni.

Pár angol mondat után németre váltott, majd belecsaptunk a közepébe.
A VPN-ről beszélgettünk a Batthiány térig, aztán a tunellingprotokollokat tárgyaltuk meg Szilágyi Dezső tér magasságában. Titkosítási metódusok, TCP kontra UDP, ipconfig és DHCP a Lánchídig, majd a Lánchíd előtt egy gyors WLAN-session.

A híd után valami szituációs játék volt, ami szerint átkoitálom véletlenül az ügyfél fejét péntek délután, aztán nem érem el az ügyfelet egész hétvégén, mit csinálok.

Az Ybl Miklós tértől a Szarvas térig elmondta, hogy angol nyelvű team Párizsban és Londonban nyomul, na meg Pesten, keletre meg Isztambulban. Németes meg Münchenben és Pesten.

És hogy komoly ügyfelekre számítsak, BMW, Daimler, IBM, bankok.

És hogy együtt kell majd dolgoznom eszkalációs mérnökökkel. És hogy zavarna-e, ha nagyon profi ember lenne a mentorom és ha évi 30 munkanapot tanfolyamokon kéne töltenem. Cserében egyelőre nem lehetnék csoportvezető, pedig látja ám az önéletrajzomban, és ezek zavarnának-e.

A némettudásom, bár használható, mindenképpen javításra szorul, de a németes teamben a helyem. Legalább is így magyará...ztaki Harald.

Összefoglalva:
Szakmailag sokkal gagyibb volt ez a kör, mint az előző, de hát ki tud VPN-ről beszélgetni németül 2 rész Pro7-ből felvett Krieg der Sterne után?

Ha minden igaz, most a HR-kör jön.

3 megjegyzés:

Időpont: 15:37 , Blogger Varánusz írta...

Ja, ja, natürlich.

 
Időpont: 16:09 , Anonymous Névtelen írta...

Das ist schon interessant! Hoffentlich kriegst du den Job am Ende! Dann kann ich stolz sein, dass ich dich kenne. ;)

 
Időpont: 17:00 , Blogger Varánusz írta...

Most miért kell az embereket bábelhalaztatni, MVP úr?

http://babelfish.altavista.com

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal