2005-06-30

David Allen: Casual Friday

David Allen (a Getting Things Done-os csávó) azon nyöszörög, mi éertelme is van a lazaruhás péntekeknek. Ha 4 napig öltönyben nyomod, nyomd mind az 5-ben, illetve ha nem számít egy napig, hogy lazán vagy öltözve, akkor a másik 4-en miért.

Erre Scoble:
"At Microsoft we're casual all the time. [...] I do wear a tie when meeting with employees from companies that have suit and tie cultures, but that's pretty rare nowadays since most tech companies are casual all the time."

Nála a pont. A fasznak van kedve öltönyben asztal alatt UTP-t dugdosni.

2 megjegyzés:

Időpont: 14:24 , Anonymous Névtelen írta...

Én is a laza öltözetre szavazok. Ha tehetem, akkor a meetingekre is így megyek. Ennek ellenére nagyon kellemes viseletnek tartom az öltönyt, különösen tavasszal és ősszel, és szeretem viselni.

Persze mi "szakik" vagyunk, a menedzserekkel szemben egész más elvárások érvényesek, ők nem tehetik meg, hogy ne öltönyben legyenek.

 
Időpont: 16:35 , Blogger BB írta...

UTP kábelt dugdosson a helpdesk...
Egyébként azér ma már az átlagos irodai körülmények olyanok, hogy az öltönynek sem lesz semmi nyűgje, ha bedugsz két kábelt...
Az épület-kábelezést meg télleg nem öltönyben...

Nálunk egyébként egy logikus öltözködési szabály van...: ha a helyeden ülsz, mehet a lazzább viselet, de ha előre tudod, hogy ügyféllel találkozol vagy kimégy külsö partnerhez, akkor kötelező a business casual...

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal