2010-10-26

APEH-legalja

Kaptam egy levelet (részletek némileg módosítva, de úgyse veszitek észre :).

Értesítés hivataltól érkezett dokumentumról

Tisztelt Izmosfarkú Varánusz úr!


Az Ön részére a(z) APEH elküldte a ' Értesítés - Értesítés (8391661490)' típusú dokumentumát/nyomtatványát. A dokumentumot az elektronikus közigazgatási rendszer befogadta és gondoskodott annak továbbításáról a(z) Ön értesítési tárába.


A befogadott dokumentum érkeztetési száma:

206011101-22222210260351-675007
a befogadás hivatalos érkeztetési időpontja:

2010.10.26. 3:51

Segítség a nap 24 órájában

Telefon
Magyarországról (helyi tarifával) hívható kék telefonszám: 189
Külföldről hívható telefonszám: +36 1 371 9300


Ez általában szopást szokott jelenteni. Berohantam a magyarország.hu-ra. Kitaláltam a tavasz óta nem utilzált jelszavamat. Kitúrtam a Értesítési tárhely nevű szutykot. Levadásztam a sok értelmetlen link közül a pdf-et. Hogy megtudjam, miszerint:

Tisztelt Adózó!
Ezúton tájékozatjuk, hogy a 2009. évi személyi jövedelemadó meghatározott
részének 1%-áról szóló 2010. évi rendelkezésében megjelölt, az Szf. tv. 4. §-ába
sorolható (civil) kedvezményezett részére az átutalást az adóhatóság teljesítette.
Adó-és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal

Namost ebben adatvédelmileg mi a retek az aggályos? Hogy fizetek szja-t? Hogy annyi szja-t fizetek, aminek az 1%-a túl van a 100Ft-os utaláshatáron? A Simicskának a Kaya Ibrahim-szopogatta farka hegyéért nem lehetett csak egy emailt küldeni, miszerint "öcsém, nem basztad el, a kis haverjaid a kis szutyok alapítványnál megkapják a baksist"?

Címkék: , ,

8 megjegyzés:

Időpont: 08:23 , Anonymous Névtelen írta...

Gondold el a fordított helyzetet: vissza kell küldeni a nyugtát úgy az ügyfélnek, hogy biztosan megkapja, és ne parázzon azon, hogy sikerült, vagy nem sikerült a feldolgozás.
Az e-mail az nem üzembiztos.

 
Időpont: 12:17 , Blogger Varánusz írta...

namost ha az értesítő emailt nem kapom meg a "Értesítés hivataltól érkezett dokumentumról" címmel, akkor nem haladok be az ügyfélkapura, tehát nem értesülök az 1%-om eljutásáról.

Ha viszont az értesítő emailt nem ilyen hülyén nevezik el (Értesítés hivataltól érkezett dokumentumról), hanem értelmesebben, pl: "Értesítés: az ön 2009-es SzJa 1%-a célhoz ért" vagy hasonló módon, akkor ugye beljebb vagyunk?

 
Időpont: 13:37 , Anonymous Névtelen írta...

Ezt én is megszívtamm, mert már se az azonosítóra, se a jelszóra nem emlékeztem és jött az újabb értesítés, hogy letelt az 5 nap, törölni fogják. Írtam én mindenkinek, de olyan szar a rendszer (szoci-libsi hagyaték az ügyfélkapu, ezt is rendbe kell majd tennünk magyarokank), hogy pl. egy operátor nem tudja meghosszabbítani a lejáratot. Végül akkor reagáltak normálisabban, mikor a levél második részében írtam az országgyűlési képviselőnknek, némi javaslattal, hogy mit kéne elsőként is megreszelni az üzenetküldő rendszeren stb. Tragikus, mi van itt, 20-30 év nem lesz elég ennek a borzalmas 8 évnek a pusztításait eltakarítani. :S :(

 
Időpont: 03:24 , Anonymous Névtelen írta...

1. Igen, ez szopó, hogy az értesítő levélben nincs emészthetőbb tartalom. Viszont az állampolgárok jó része tudja használni, rendszereresen nézetegi az ügyfélkapus postafiókját, úgy, ahogy otthon nézegeti a levelesládáját. (és ez működik, _ipari_ mennyiségű felhasználóval.)

2. Itt jogi dolgok is vannak: mint természetes személy regisztrálod magad, akkor csak akkor lesz jogilag hiteles a dolog, ha bemész a hivatalba, és megmutatod az arcod és a papírjaidat, és utána tényleg elhiszik hogy te te vagy. Ez ugyanígy megy, ha pl ha egy minősített tanúsítványt veszel egy tanúsítványkiadótól. Technikailag nyilván el lehet egyszerűen intézni egy regisztrációt, de maga a jogi szabályozás olyan, hogy megköveteli az összetettebb dolgokat. A jogi szabályozás meg megint olyan, amit sokan sokféleképp szeretnének látni, és ennek végül lesz egy eredője...

 
Időpont: 08:09 , Blogger kanchana írta...

There are lots of information about latest technology and how to get trained in them, like this have spread around the web, but this is a unique one according to me. The strategy you have updated here will make me to get trained in future technologies. By the way you are running a great blog. Thanks for sharing this.
Dotnet training in chennai

 
Időpont: 08:25 , Blogger Lakshmi írta...

Wonderful article, very useful and well explanation. Your post is extremely incredible. I will refer this to my candidates...
SEO Training in Chennai

 
Időpont: 10:22 , Anonymous Richard írta...


Awesome..You have clearly explained …Its very useful for me to know about new things..Keep on blogging..
seo institute in chennai

 
Időpont: 22:10 , Blogger KarlDeville írta...

Thank you for taking the time and sharing this information with us. It was indeed very helpful and insightful while being straight forward and to the point.
mcdonaldsgutscheine | startlr | saludlimpia

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal