2010-10-26

APEH-legalja

Kaptam egy levelet (részletek némileg módosítva, de úgyse veszitek észre :).

Értesítés hivataltól érkezett dokumentumról

Tisztelt Izmosfarkú Varánusz úr!


Az Ön részére a(z) APEH elküldte a ' Értesítés - Értesítés (8391661490)' típusú dokumentumát/nyomtatványát. A dokumentumot az elektronikus közigazgatási rendszer befogadta és gondoskodott annak továbbításáról a(z) Ön értesítési tárába.


A befogadott dokumentum érkeztetési száma:

206011101-22222210260351-675007
a befogadás hivatalos érkeztetési időpontja:

2010.10.26. 3:51

Segítség a nap 24 órájában

Telefon
Magyarországról (helyi tarifával) hívható kék telefonszám: 189
Külföldről hívható telefonszám: +36 1 371 9300


Ez általában szopást szokott jelenteni. Berohantam a magyarország.hu-ra. Kitaláltam a tavasz óta nem utilzált jelszavamat. Kitúrtam a Értesítési tárhely nevű szutykot. Levadásztam a sok értelmetlen link közül a pdf-et. Hogy megtudjam, miszerint:

Tisztelt Adózó!
Ezúton tájékozatjuk, hogy a 2009. évi személyi jövedelemadó meghatározott
részének 1%-áról szóló 2010. évi rendelkezésében megjelölt, az Szf. tv. 4. §-ába
sorolható (civil) kedvezményezett részére az átutalást az adóhatóság teljesítette.
Adó-és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal

Namost ebben adatvédelmileg mi a retek az aggályos? Hogy fizetek szja-t? Hogy annyi szja-t fizetek, aminek az 1%-a túl van a 100Ft-os utaláshatáron? A Simicskának a Kaya Ibrahim-szopogatta farka hegyéért nem lehetett csak egy emailt küldeni, miszerint "öcsém, nem basztad el, a kis haverjaid a kis szutyok alapítványnál megkapják a baksist"?

Címkék: , ,

4 megjegyzés:

Időpont: 08:23 , Anonymous Névtelen írta...

Gondold el a fordított helyzetet: vissza kell küldeni a nyugtát úgy az ügyfélnek, hogy biztosan megkapja, és ne parázzon azon, hogy sikerült, vagy nem sikerült a feldolgozás.
Az e-mail az nem üzembiztos.

 
Időpont: 12:17 , Blogger Varánusz írta...

namost ha az értesítő emailt nem kapom meg a "Értesítés hivataltól érkezett dokumentumról" címmel, akkor nem haladok be az ügyfélkapura, tehát nem értesülök az 1%-om eljutásáról.

Ha viszont az értesítő emailt nem ilyen hülyén nevezik el (Értesítés hivataltól érkezett dokumentumról), hanem értelmesebben, pl: "Értesítés: az ön 2009-es SzJa 1%-a célhoz ért" vagy hasonló módon, akkor ugye beljebb vagyunk?

 
Időpont: 13:37 , Anonymous Névtelen írta...

Ezt én is megszívtamm, mert már se az azonosítóra, se a jelszóra nem emlékeztem és jött az újabb értesítés, hogy letelt az 5 nap, törölni fogják. Írtam én mindenkinek, de olyan szar a rendszer (szoci-libsi hagyaték az ügyfélkapu, ezt is rendbe kell majd tennünk magyarokank), hogy pl. egy operátor nem tudja meghosszabbítani a lejáratot. Végül akkor reagáltak normálisabban, mikor a levél második részében írtam az országgyűlési képviselőnknek, némi javaslattal, hogy mit kéne elsőként is megreszelni az üzenetküldő rendszeren stb. Tragikus, mi van itt, 20-30 év nem lesz elég ennek a borzalmas 8 évnek a pusztításait eltakarítani. :S :(

 
Időpont: 03:24 , Anonymous Névtelen írta...

1. Igen, ez szopó, hogy az értesítő levélben nincs emészthetőbb tartalom. Viszont az állampolgárok jó része tudja használni, rendszereresen nézetegi az ügyfélkapus postafiókját, úgy, ahogy otthon nézegeti a levelesládáját. (és ez működik, _ipari_ mennyiségű felhasználóval.)

2. Itt jogi dolgok is vannak: mint természetes személy regisztrálod magad, akkor csak akkor lesz jogilag hiteles a dolog, ha bemész a hivatalba, és megmutatod az arcod és a papírjaidat, és utána tényleg elhiszik hogy te te vagy. Ez ugyanígy megy, ha pl ha egy minősített tanúsítványt veszel egy tanúsítványkiadótól. Technikailag nyilván el lehet egyszerűen intézni egy regisztrációt, de maga a jogi szabályozás olyan, hogy megköveteli az összetettebb dolgokat. A jogi szabályozás meg megint olyan, amit sokan sokféleképp szeretnének látni, és ennek végül lesz egy eredője...

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal