2006-10-18

Jótékonysági felhívás

Nehéz a családot eltartani. A gyereknek enni kell, a gyereknek ruha kell. Tudom, jómagam is szülő vagyok. Gondoskodom a gyerekeimről.

Egy tiszavasvári család most elvesztette a családfenntartót. A média most hangos: van, aki az elkövetőket, azok családját na meg a közbe nem avatkozó szemtanúkat (pszichikai bűnsegéd?) félti, van, aki bosszúért kiált. Tegyék. Az elkövetők és szemtanúk családjáról már rég mi gondoskodunk a befizetett adóforintjainkkal. Most azonban az áldozat gyerekeiért is tehetünk valamit:
a tiszavasvári Kabay János Általános Iskola számlát nyitott az Olaszliszkán agyonvert egykori tanárának, Szögi Lajosnak a gyermekei javára.

Az adományokat a Tiszavasvári Takarékszövetkezet 68700016-10136757 számú számlájára utalhatjuk. Nem kell sok, ha sokan adunk. Elég egy kocsmázás vagy egy mozijegy ára. Elég kétórányi munkánk nettó bére. Ha sokan adunk

6 megjegyzés:

Időpont: 08:58 , Anonymous Névtelen írta...

Egyetertek es orulok, hogy Soci utan neked is volt batorsagod irni a dologrol.

Idezet egy tegnapi IM logbol:

x, 10/17/2006 11:33 PM :
azt nem tudom mi, atlagemberkent mit tudunk ez ellen tenni?

x, 10/17/2006 11:34 PM :
majd meglatjuk, hatha ez az eset mast is megraz

x, 10/17/2006 11:34 PM :
de sajnos nagy a tespedtseg

x, 10/17/2006 11:34 PM :
kenyeret es cirkuszt

x, 10/17/2006 11:34 PM :
megy a gyozike, mndenki boldog

z, 10/17/2006 11:35 PM :
en vegervenyesen megvaltoztam

z, 10/17/2006 11:35 PM :
amit tehetunk

z, 10/17/2006 11:35 PM :
kuldunk egy kis penzt arra a bizonyos szamlara

x, 10/17/2006 11:35 PM :
igen

 
Időpont: 12:10 , Anonymous Névtelen írta...

Egyetertek, de ennel sokkal nagyobb a problema.
Legyunk tisztaban azzal, hogy a penz nem adja vissza gyerekek apukajat es az onbiraskodo emberek sem ettol fognak megvaltozni.
Csak almodozom..., de majd ha a tobbseg fizet adot es a kozos penzekbol jut a kozbiztonsag fejlesztesere ill. ha az elmaradott teruletek iskolazottsaga legalabb a jelenlegi orszagos atlaghoz igazodik, akkor remelhetunk javulast ezen a teren.

 
Időpont: 13:38 , Blogger Varánusz írta...

Csabula,

A pénz nem adja vissza a gyerekek apukáját, de a családnak majd szüksége lesz pénzre. És nem az olaszliszkai roma kisebbségi önkormányzat fogja megvenni az árvák télikabátját, abban biztos lehetsz.

Bárki bármennyi adót is fizet, olyan közbiztonság sose lesz, hogy minden autót rendőr kísérjen. Amíg a sültgalamb alanyi jogon jár, addig nagyon sokan tátott szájjal fogják azt várni.

 
Időpont: 22:24 , Anonymous Névtelen írta...

Elso megjegyzesem az volt, hogy egyetertek veled, ennek megfeleloen adakoztam is.

De ezzel nincs elintezve az ugy. Leszukited a dolgot egyetlen estre, pedig azon a videken a romak es nem romak onbiraskodasa mindennapos. Ha megtanuljak, hogy ezt nem tehetik, csak akkor nem kell majd minden auto melle rendor.

Egyebkent a tobbsegi adofizetes nem feltetlenul jelent tobb befizetett adot. A tobbsegi adofizetes ebben az esetben az erettebb tarsadalmat jelenti.

Emellett a sultgalambos dolog is nagyon igaz.

 
Időpont: 22:50 , Blogger kovacsolt írta...

És mi lesz azokkal, akiket nem karolt fel a média? Mert vannak még áldozatok, csak ugye a hírvilág már megunta a politikát, így kiragadott egy esetet az ezerből.

S a TV-ben nyilatkozták a roma értelmiségiek, hogy a hagyományaik között szerepel a vérbosszú. Mire a riporter: Igen, tényleg! Az Én Őseim is hátrafordultak a lovon, és lenyilazták az üldözőiket, és a civileket, könyörtelenül... De ma nem 896-ot írunk...

Szóval vegyesek az érzelmeim. Szerintem nem az interneten keringő leveleknek kell biztosítani szociális hálót. Ha az adóforintjaidból jut az olaszliszkai romáknak, kell jusson a szerencsétlen árváknak is.

Mindenesetre boldoggá tesz, hogy vannak még érző, szolidáris emberek!

 
Időpont: 23:15 , Blogger Varánusz írta...

Pénzre szükség van, örülök, hogy sokan vagyunk, akik adunk. Az önbíráskodásnak akkor lesz vége, ha az önbíráskodó uraknak kicsipkézik a valagát a 150 kilós szkinhedek a börtönben. Előbb-utóbb hatni fog ez a fajta pedagógia.

Meg az is jó lenen, ha a segélyszervezetek és az önkormányzat leállítanák a segélyosztást addig, amíg minden szemtanú be nem ment a rendőrségre és az összes elkövetőt el nem fogták. Ez -- ugye -- javítaná a felderítési statisztikát.

Szerintem.

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal