2008-02-15

Tavaszi Lurdy

Na, nagy nehezen kiizzadta magából az Intézet a tavaszi Lurdy-menetrendet.
http://www.microsoft.com/hun/events/default.mspx

Meglepő módon a Technet Blogon nem jött erről hír, pedig szokták marketálni. Lehet, hogy idén nem fussa annyi Ted-szendvicsre.

Regelni még egyikre sem lehet, egyelőre ennyi látszik, idézek:

1. Windows Server 2008 termékbejelentés és szakkiállítás

Időpont: 2008.03.05.(19 nap múlva)Helyszín: Lurdy ház, Palace mozi (1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.)
Előadók: Fóti Marcell, Gál Tamás, Lepenye Tamás, Oláh István, Ország Tamás, Soczó Zsolt, Somogyi Csaba, Soós Tibor

Elkészült a Windows Server 2008, a Microsoft legújabb szerveroldali kiszolgáló operációs rendszere! Ennek alkalmából egy igazán különleges eseménnyel készülünk. Az egész napos TechNet Szeminárium mellett, ahol a szoftver legfontosabb újdonságait tekintjük át szigorúan szakmai szemmel, laborgyakorlattal, szakkiállítással és estébe nyúló partyval várjuk az érdeklődőket.

Az eseményen a Microsoft rendszermérnökei, partnerei és független szakemberek mutatják be a Windows Server 2008-at. A nyitóelőadáson látványos demókkal illusztráljuk a legérdekesebb változásokat, majd elkezdünk mélyebbre ásni, és külön kitérünk a Server Core, a Read-Only Domain Controller (RODC), a PowerShell, a Csoportházirend és az Internet Information Services 7 képességeire. Ezt követően, valamint a kávé- és ebédszünetekben a Microsoft és partnercégeinek szakkiállítása tekinthető meg, amit délután egy kis ünnepléssel, és számtalan értékes nyeremény sorsolásával zárunk.

2. Windows Server 2008 Akadémia – biztonsági és hálózati technológiák

Időpont: 2008.04.09. (54 nap múlva)
Helyszín: Lurdy ház, Palace mozi (1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.)
Előadók:Fóti Marcell, Gál Tamás, Ország Tamás, Szentgyörgyi Tibor, Székács András, Somogyi Csaba

Egy nap kevés a Windows Server 2008 alapos bemutatására – ezért ebben a félévben a termékbejelentést követően további kettő, egész napos eseményt szentelünk ennek a témának.

Ezen a napon a biztonsági és hálózati technológiákat tekintjük át mélységében – PKI-infrastruktúrát építünk az Active Directory Certification Services segítségével, átalakítjuk a hálózatot a Network Access Protectionnel, bemutatjuk a Windows Server 2008-cal érkező új biztonsági lehetőségeket, majd körbejárjuk a lényegesen megújult Terminal Servicest és a további hálózati újdonságokat.

Mindezek mellett a jelentős vérfrissítésen átesett Windows Deployment Services használatával bemutatjuk, hogyan lehetséges Windows Server 2008 segítségével operációs rendszerek tömeges telepítése.

3. Windows Server 2008 Akadémia – virtualizáció és magas rendelkezésre állás

Időpont:
2008.05.28.103 nap múlva)
Helyszín:
Lurdy ház, Palace mozi (1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.)
Előadók: Lepenye Tamás, Ország Tamás, Réczi Gábor, Székács András, Somogyi Csaba

A virtualizáció jelentősége ma már megkérdőjelezhetetlen; egyre több vállalat gondolkodik rajta, vagy lépi is meg a virtualizációval megvalósított szerverkonszolidációt, vagy tart fenn tesztkörnyezetet, valósít meg pilot-rendszereket. A legnagyobb cégeknél már teljes adatközpontok megvalósításánál és felügyeleténél is alap építőkockaként tekintenek a technológiára.

A Windows Server 2008 Akadémia résztvevői számára teljes képet adunk a virtualizáció jelenlegi állásáról, és arról, hogy hogyan lehet hatékonyan alkalmazni a virtualizációt a mindennapokban, különös tekintettel a Hyper-V-re és a System Center Virtual Machine Managerre.

Nem feledkezhetünk meg azonban arról sem, hogy a virtualizációs megoldásokra támaszkodás a magas rendelkezésre állással kapcsolatos igényeink átgondolására is kényszerít minket – és mivel a Windows Server 2008-ban jelentős újdonságok érkeznek ezen a területen, a megújult Failover Clustering alapos kitárgyalására is számíthatnak a résztvevők, ami a virtualizációval összekötve igazán ütőképes megoldások felépítésére ad lehetőséget.

A virtualizáció és a magas rendelkezésre állás esetén is nagyon fontos, hogy mélységében tisztában legyünk a tárolással kapcsolatos új és meglévő lehetőségekkel, és legyen átgondolt mentési- és visszaállítási tervünk, stratégiánk. Kitérünk a SAN/NAS, iSCSI, valamint a Windows Server 2008-cal érkező mentési technológiákra, és a System Center Data Protection Manager 2007 gyakorlati használatára is.

Nem hiszem, hogy el tudok látogatni ezekre az eseményekre, nekünk a W2k8 még a látohatáron sincs. Ugyanakkor mind GT, mind Lepi nagyon érdekelne. Talán majd DVD-n.

Címkék: ,

2 megjegyzés:

Időpont: 09:51 , Blogger Balazs Engedi írta...

Most én vagyok a béna, vagy tényleg nem lehet még rá jelentkezni?

 
Időpont: 10:06 , Blogger Varánusz írta...

Nem vagy béna, én is írom, hogy "Regelni még egyikre sem lehet". Nem kapkodnak a maxésfjúcsörnél.

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal