2006-05-18

Lotus Notes Office?

Binktül a hír. Mármint, hogy az IBM elő akar rukkolni egy Notesba beépített Office-szal. És mindezt ingyen kapják majd meg a mostani Notes-felhasználók. És hogy ez mennyire megszorongatja majd az Intézetet.

Bár én a virágozzéxázvirág híve vagyok, azért nézzünk meg 2 tételt:
1. A Nagy Kékeresnek volt Office Suitje, még a 90-es években hagyta megdögleni (a PC-s oprendszerével [OS/2] együtt).
2. Ha az új IBM Word felhasználói élménye úgy aránylik majd az intézeti Wordéhez, amiként a Notes használhatósága aránylik bármi más levelezőprogramhoz, akkor az Intézet vidáman ölelheti majd keblére a menekülőket.

Notesot használni, az olyan ... olyan ... időutazásélmény. Semmi juzabiliti-szokvány sehol. Milyen billentyűkkel küldjük el a levelet már levelezőkben? Ctrl-Enterrel, Ctrl-S-sel, (gmailben Tab, Enterrer). Na és Notesban? Természetesen Alt-1-gyel. Folderek között újat akarunk létrehozni? Jobbklikk-new? Ugyan! Valahol menü, faszomtudja menüpont, pöcsömtöve alpont. Úgyhogy nem kell aggódni sem BB-nek, sem GT-nek, az MSOffice-próbálgatás nem elvesztegetett idő :)

2 megjegyzés:

Időpont: 08:35 , Anonymous Névtelen írta...

mi is notes-t használunk, de annyira utálom, hogy inkább felraktam az outlook mellé az ms féle domino connector-t

 
Időpont: 21:46 , Anonymous Névtelen írta...

Hmm..., sz'tem olvasd el mashol is a hirt! Nem Office-t ad hozza, hanem OpenOffice.org tamogatast, pontosabban odf (Open Document Format) tamogatast.
pl.: http://hup.hu/node/25169 vagy http://slashdot.org/articles/06/05/17/0435258.shtml

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal