2006-04-20

Üzikonf VIII. - szubjektív beszámoló

Mivel az InetPub nagyja éppen GT-nél okosodik a NetAcadémia ISA2k4-tanfolyamán, a hosszú szabiról frissen hazatért főnököm húzta volna a száját, ha elkéredszkedek, meg a tematika is csak részben izgatott, ezért nem a teljes napot tekintettem meg, csak -- kvázi hosszú ebédszünetként -- a középső harmadot.

A CD "Az előadás anyaga" c. folderében a következők találhatók:

Csató Endre - WSUS, patch management alapfokon.ppt
Safranka Mátyás - WSS és SPS üzemeltetési tapasztalatok.ppt
Tóth Sándor - 64 bites architektúra, csapdák és átjáról.ppt
Mészáros Kornél - Hasznos holmik.ppt
Harmath Zoltán - Active Directory replikáció belülről.ppt

Ebből a WSUS-sal játsszanak csak a kis gagyi cégek, a 100 000 kliensünk konfigmenedzsmentjét nem hiszem, hogy valaha is ezzel fogjuk nyilvántartani. SPS-vonalon ha tudás kell, akkor MacGaba MVP úrral megbeszélem a közgyűlésen 1-2 korsó Borostyán mellett. A 64-bites architektúra meg így járt.

Mondjuk Schaffer Andras fóliáit megnéztem volna, a tematika alapján az ITIL/MOF-tematikát nyomhatta, persze ez lemaradt a CD-ről. Ehelyett viszont ott figyel kumjunitiépítési szempontból az "Az előadás jegyzetei" c. folder, ahol megtudhatjuk, miért jó az MVP-knek, mennyi link is van a microsoft.com-on és milyen Lurdyk várhatóak még nyárig.

Emellett van "ISA Server 2006 Beta 1", Monad és "Virtual Server 2005 R2", ha valaki nem akarja mindezeket letöltemi. Az utóbbi folderben van 160 megányi videó is.

A Hasznos holmik-session közepére futottam be. Pont lemaradtam a besztprektiszes, exchange-es részről, Kurucz Gyuri bemelegedve feküdt neki a tool-cuvée-nek.

A Server Performance Advisor demója után a DS-toolokat csemegéztük. Ezek nagy része ismerős volt a két héttel ezelőtti tanfolyamról.

Ami újdonság volt számomra, az a standard I/O-kezelés tökélyrevitele. Minden Szalacsi vezetéknevű júzer jelszava legyen ovjektum123?
dsquery user -name szalacsi* | dsmod user -pwd ovjektum123
Néhány érdekesség:

Ki nem lépett be két hete?
dsquery user -inactive 2
Kell a francnak ez az OU:
dsrm -subtree <ou>

Közben találtam egy pár példát itt: robvanderwoude.com

Ez után szó volt a netcap.exe-ről, ami a NetMonitor parancssori változata. A netmonnal létrehozott capture-filtereket is használhatjuk benne, valamint a .cap-okat a netmonnal tudjuk kielemezni. Miért jó ez? Azért, mert ütemezetten, scriptből indíthatjuk a szniffelést, nem kell interaktívkodni.

A session végét vegyes toolok bemutatása zárta:
A malicsuszkód-leverő, cabarc.exe amivel .cab-ba csomagolhatjuk a file-jainkat, ha ez nekünk jó, spcheck.exe és a Sysinternals-féle Process Explorer

Az ebédszünetben 2 exkollégámmal futottam össze, majd arra lettem figyelmes, hogy Lepenye Tomi vág át a szendvicseit hatosával a kistányérra halmozó tömegen. Bemutatta az öccsét, és sajnálattal közölte, hogy az ehavi közgyűlés helyett holmi CIO-konfon vesz inkább részt. Az előadáshoz sok sikert kívánunk és remélem, mielőbb publikálod az anyagot.

Harmath Zolinak jutott az ebéd utáni bóbiskolások elleni frontális támadás levezénylésének hálátlan feladata. (Észrevettétek, hogy egy csomószor mennyire hasonlított a hangszíne Rudolf Péteréhez?) Kicsit úgy tűnt, öntömjénezéssel indul a session, de aztán hamar ráfordultunk a szakmai tematika rögös útjának startvonalára. A fonalat szerintem a 10. fólia felett elvesztette az ingyenszendvics-motiválta tömeg, de Zoli kitartott, elmagyarázta a replikációs modellt, a verziózást, ahol lehetett, mindenhol kitért a verziók (w2k, w2k3) közötti különbségekre.

A magyarázatokhoz elég masszívan használta a ZoomIt-et és a tabletPC-jét.

Megtudtam egy érdekes adatot is (nem, nem a fenyő 300000km/s -os sebességéről :) A w2k3 már nem csak a mcdcs, de az A-rekordok alapján is keresi a replikációs partnereit.

Na, itt, a replikációs topológiáknál jöttem el.

A fóliákról általánosságban el lehet mondani, hogy szerzőik -- különösen az összetett szavak terén -- túlságosan is bíznak a beépített helyesírásellenőrzőben. Biztos megkapták az Office-teamtől, hogy a .ppt-ben nem maradhat piros :)

Ami még a rendezvényen szemet szúrt, az az, hogy lecserélték a hosztesszcsajokat.

Ezen zárszó szellemében aludjatok jól!

1 megjegyzés:

Időpont: 15:47 , Anonymous Névtelen írta...

Szívesen, bár a CIO fórumon CIO-s prezi lesz, szóval biznisz-oriented. Még ki kell találni, hogy egy PPT-t hogyan publikáljak a spaces-en kereszül. Ha van ötleted örömmel átveszem.

Harmath Zoli volt a legjobb, szerintem, sikerrel vette fel a délutáni álmosság elleni küzdelmet.

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal