2004-11-26

gaba: Szintaktikai hibák

gaba feljegyzései: Szintaktikai hibák

"Persze ennek a dokumentumnak ez a néhány hibája semmi ahhoz a szörnyűséghez képest, ami már évek óta elárasztja a webet, a levelezést, nevezetesen a -val, -vel helytelen használata. Terjed, mint a pestis. Az egyébként értelmes embernek látszó személyek képesek olyasmit leírni, hogy .NET-el, linux-al, hosting-al, site-al, Office 2003-al. Pedig tudjuk, hogy a -val, -vel teljes hasonuláson áteshet, de betű nem tűnhet el belőle. Elég arra gondolni, hogy ejtjük ki, amit leírunk, és máris látszik, hogy hiányzik egy hang.

És a legszomorúbb, hogy nem is érzik hibásnak, mert "mindenki" így írja. Mostanra már nemcsak személyes emailekben, levelezőlistákon jelenik meg, de híroldalakon, termékinformációkban, leírásokban. Nem lepődnék meg, ha lenne olyan tanár is, aki ilyen hibákat vét írásban. Lassan mindent elborít az újkori írástudatlanság."

Szívemből szól a srác.

Az egyik kommentbe belinkeli a Tímár András és Koblinger Egmont által összeszerelt összefoglalót. Aki ezt a 20 oldalt sem képes elolvasni, az menjen innen a Király Lindával a retekbe, Losziba.

Talán még annyit lehet hozzáfűzni, hogy a kereskedelmi TV-k által igénytelenül leszinkronizáltatott kűfődi szarok sem segítik az igényes nyelvfejlődést.
Zajt csinál, pénzt csinál, miért nem mész oda?, ez egy parancs...

Micsoda barmok!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal