2009-07-10

Fertőzési vektor

Most mindenki azon lovagol, hogy az egyik bulvárlap szerint az irodaházunkban terjed a sertésinfluenza. Ha ez igaz, akkor én tudom, hogy honnan indult: a menzáról. Mondta a konyhásnéni, hogy
- Há' egyen egy jó bablevest!

Címkék: ,

2009-07-09

REDMOND Magazine July 2009

Vágytatok rá, sírtatok, kapartátok a falat kínotokban és erről álmodtatok. Magányosan ültetek parkok padjain és remegő szívvel, torkotokban gombóccal reméltétek, hogy eljő. ím, most megadatott nektek, boldogok lehettek:

Your digital edition of REDMOND magazine's July issue is now available online as a PDF. To download, just click the link below:
http://www.digital.1105pubs.com/t.do?id=2903382:3205584&MI_ACCOUNTNBR=360179063

Thank you for subscribing to the digital edition of REDMOND.

Címkék:

2009-07-08

Retrospektív tréfás versike

Minap tekerek be melóba és at Országháznál látom, hogy valami szláv zászló leng. Közelebb gurulok, látom, hogy szlovén. Eszembe is jutott, milyen vicces is lenne, ha még az átkos időszakát élnénk, mert akkor Bányász Rezső, raccsoló kormányszóvivő a következőket mondhatná be a mikrofonba az ülésteremben:
Megjöttek a vendek,
övülnek a vendek.

Címkék:

2009-07-07

H1N1-vizsgálat a Szent László Kórházban

Kedveseim!

Tegnap H1N1 teszten jártam, mert -- hogy az NDA-t tiszteletben tartva fogalmazzak -- az iwiwen tőlem 2 kézfogásnyira lehet találni H1N1-betegeket. A pénteki cégdorbézon megfázhattam, az influenza tüneteit mutattam, és lázam nem volt, hétfőn ellátogattam az éppen nyaraló háziorvosom helyetteséhez. A fiatal orvoshölgy, amint meghallotta, hogy miről van szó, sikítva rohant konzultálni a szomszéd szobában székelő tapasztaltabb kollégájával, majd további vizsgálatok nélkül azonnal a László Kórházba küldött.

Javaslat:
Ha valaki a Lászlóba akar menni, az ne higgye, hogy a Nagyvárad tér a cél. A mellékelt térképen A-val jelöltem a betegfelvételi épületet, B-vel pedig azt az épületet, amit én véletlenül vettem észre és ahol kerékpárral bejutottam.

Betegfelvétel:
A betegfelvételi épület ajtaján ott figyel egy tábla, miszerint a külföldről érkező, az influenza tüneteit produkáló betegek csöngessenek, majd hívásra fáradjanak az 5-ös kórterembe. A tábla igazi jelentése persze az, mint azt megtudtam, hogy minden H1N1-gyanús páciens tegyen így.

A vizsgálat maga egyszerű és gyors volt, alig tért el a sima körzetiorvosos vizsgálattól. Fonendoszkóp, torokbabámulás, hastapogatás, sóhajts. Van egy gyorsteszt, ami orrváladékból mutatja ki a kórokozót, de az állítólag nem tökéletes. Mivel nekem ez a tesztem neg. lett, meg lázam sem volt, negatív lelettel távoztam.

Az orvos elmondása szerint akkor túrnak H1N1 után, ha a beteg lázas + léguti fertőzést villant és a háttérben ott figyel a megfertőzöttség lehetősége. Én a legelső ponton elbuktam, amit a háziorvosnak illett volna elkapnia.

Tanulság:

1. Minden tünetet megosztani a háziorvossal és mindenre rákérdezni.
2. A Szent László Kórházat jobb a Gyáli útról megközelíteni, akár 1-es villamossal, akár bringával megy az ember (ha a mentő visz, akkor indifferens :).

Addig is: egyetek C-vitamint, igyatok töményet, aludjatok sokat!

Címkék: