2009-05-21

3

Jelentem, nagycsaládos lettem.

2009-05-20

A- vért keresnek

Az elmúlt egy hétben ma hívtak másodszor a Karolina úti vérellátóból, hogy menjek vért adni. Elvileg a vérellátó honlapján az látszik, hogy a vérkészlet megfelelő, de azért menjetek, a 2 hívás alapján A- mindenképpen kell neki, de szerintem a többi is jól jön. Én sajnos most nem adhatok, múlt héten köhögtem, az 4 hét tiltólista.

Azt gondolom tudjátok, hogy már jó ideje munkanapokon reggel 7 és este 7 között + szombatonként reggel 8-tól délig mehettek, kerékpártárolás vagy a bejáratnál (nem ajánlom) vagy inkább az udvaron.

Címkék:

2009-05-12

Kerékpározás költségei

Sokan kérdezték, hogy mennyibe is fáj nekem, hogy immáron egy éve kerékpárral közlekedem. Ma összeadtam az elmúlt egy év számláit és a köv. eredmény jött ki: 65 000 Ft.

Mindez úgy, hogy alám lett tolva egy újszerű mountain bike, viszont egy csomó felszerelést, ruházatot meg kellett vennem.

Lássuk bontásban:
Beruházás:
Alkatrész, védőfelszerelés, zár: 17 000 Ft
Ruházat: 21 500 Ft

Költségek:
Szerviz: 11 000 Ft
MK-klubtagság: 5000 Ft
BKV tömbjegy: 10 000Ft (ez ugye nem kéne, ha lenne bérletem)

Ha ezt összevetem a BKV-bérlet árával, akkor kb. 30-ezret spóroltam, ami a köv. évben megduplázódhat. Ha mellétesszük, hogy nem költöttem sportra mást, akkor még jobban néz ki ez az összeg.

Ha van bármi tanácsotok, kommentbe vele.

Címkék:

2009-05-08

EP esélyek

Jósolgatok. Török Gábor politológus azt feszegeti, hogy a Fidesz halálra fogja nyerni magát a júniusi EP-választásokon, az MSzP meg bukik nagyot, ráadásul 3. szervezetet képviselendő helyen Morvai Kriszta is kijuthat Brüsszelbe. Emellé azt is mondja, hogy bazi alacsony lesz a részvétel, ami a kis pártoknak kedvez.

És árnyalom a képet, szerintem sok kis pártnak van jelentős rejtőzködő bázisa. Szerintem a Jobbik mellett az LMP is sikeres lesz az idei EP-választáson, mindketten 2-2 képviselőt küldenek majd a kontinensgyűlésbe (tehát Morvai mellett egykori villamosságtan-tanárom is kijut, a zöld frakciót pedig a Szabó Timea-Ivády Gábor páros erősítheti). Nem elképzelhetetlen, hogy az MDF és az SzDSz is összeszed annyi szavazatot, hogy Bokros és Szent-Iványi is kiférjen. Az MSzP akkor kap 3 helynél többet, ha a kispártos jóslataim nem jönnek be. (Egyébként tudja valaki, hogy ki az a Herczog Edit meg a Gurmai Zita? Csak mert Göncz Árpi bácsi lánya mellett ők vezetik a szocik listáját). A többi hely a Fideszé.

Apropó narancsgyurik: láttátok, hogy mekkora arccal jelentették be, hogy 1,5 millió ajánlószelvényt sikerült összeszedniük? Akkor, amikor 30 000 a legrosszabb esetben is elég. Ennek szerintem 2 célja volt: 1. adatgyűjtés (a cetliket természetesen megsemmisítik, de azt senki sem mondta, ugye, hogy a rajtuk lávő adatok nem kerülhetnek be egy adatbázisba), 2. a cédulák elszívása más pártok elől. Gratulálunk, mind2 nagyon demokratikus dolog.

Címkék: ,

2009-05-06

REDMOND Magazine May 2009

Se EP-választás, se bringatéma. Jól meglepődtetek, igaz? Itt a szokásos bejelentés a legfrissebb újságról:

Your digital edition of REDMOND magazine's May issue is now available online as a PDF. To download, just click the link below:
http://www.digital.1105pubs.com/t.do?id=2561346:3205584&MI_ACCOUNTNBR=360179063

Thank you for subscribing to the digital edition of REDMOND.

A tartalomból:

Van 2 cikk MS kontra open source témában, rengeteg virtualizálósdi és izomkagyló
némi IE8-nyálverés. Olvasson bele, aki szereti az ilyet.

Címkék:

2009-05-05

Listaállítás

Ahogy közeleg a kopogtatócédula-leadási (nem semmi összetett szó, mi? Mozgószabály, meg amit akartok) határidő, úgy nő az izgalom. Egyelőre a parlamenti bejutási küszöb környékén álló pártok adtak le listát, név szerint és ABC-sorrendben:
JOBBIK
MDF
MSZP
SZDSZ

Különösen az MSzP és az MDF tervei célratörőek. A pályázható 22 helyre ők 66-66 jelöltet állítottak. Nézzük meg, hogy nézne ki az EP, ha visszatérnének az elvesztett területek.
Erdély visszatértével kb. 10 EP-s helyre írhatnánk mi ki választásokat, Felső-Magyarország hozná a 14 helyét, az Őrvidék esetén 0,6 képviselői hely jutna arányosan az osztrákoktól, ezt ha felfele is kerekítjük egyre, akkor sem lenne összességében 49 helynél többünk az EP-ben. Ha megnézitek az EP képviselők/lakosság arányait, akkor láthatjátok, hogy a 40-milliós Lengyel- vagy Spanyolországnak van ennyi.

Szerintem azonban sem a 100%-os MDF- vagy MSzP-győzelem nem valószínű júniusban, sem a fent említett területek visszatérte a következő hónapokban. Akkor valaki elmagyarázná nekem, hogy mi értelme van 66-os listát leadni?

Címkék:

2009-05-04

Politikai felhívás

Még ezen a héten adhatóak le a kopogtatócédulák. Mindenkit arra sarkallok, hogy kedve szerint válasszon az alábbi oldalon felsorolt pártok közül:
http://www.valasztas.hu/hu/ep2009/21/21_0_index.html
és a legszimpatikusabbnak adja oda a kopogtatócéduláját. A klikkelhető pártok végeztek a listaállítással, nekik nem kell. A jelenlegi parlamenti pártok is, szinte biztosan hozzák a kellő számú ajánlást. Az a demokrácia, ha több, mint 2-ből választhatunk, szerintem.

Címkék: