2008-02-22

Great success

Jelentem, tegnap este új lyukat kellett fúrnom a szíjamra. Természetesen szűkebbre kell húznom, mielőtt félreértitek.

2008-02-19

Megnyílt a regisztráció a márc. 5-i lurdyra

Most szólt GT, hogy lehet regelni márc. 5-re. Egész napos esemény, csomó előadó, délben tülekedés a szendvicsekért, délután 4-től parti, amit akarunk.

Regisztráció itt: http://www.microsoft.com/hun/technet/reg/20080305_reg.aspx

Gyorsan regeltem, meg is jött a levél a makszésfjúcsörtől, amiben megköszönik, hogy a "Testreszabott kommunikáció és csoportmunka" c. rendezvény érdekel. :)

Ha nem sikerül elkéredzkednem, akkor 4 körül fogok befutni.

Címkék:

2008-02-15

Tavaszi Lurdy

Na, nagy nehezen kiizzadta magából az Intézet a tavaszi Lurdy-menetrendet.
http://www.microsoft.com/hun/events/default.mspx

Meglepő módon a Technet Blogon nem jött erről hír, pedig szokták marketálni. Lehet, hogy idén nem fussa annyi Ted-szendvicsre.

Regelni még egyikre sem lehet, egyelőre ennyi látszik, idézek:

1. Windows Server 2008 termékbejelentés és szakkiállítás

Időpont: 2008.03.05.(19 nap múlva)Helyszín: Lurdy ház, Palace mozi (1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.)
Előadók: Fóti Marcell, Gál Tamás, Lepenye Tamás, Oláh István, Ország Tamás, Soczó Zsolt, Somogyi Csaba, Soós Tibor

Elkészült a Windows Server 2008, a Microsoft legújabb szerveroldali kiszolgáló operációs rendszere! Ennek alkalmából egy igazán különleges eseménnyel készülünk. Az egész napos TechNet Szeminárium mellett, ahol a szoftver legfontosabb újdonságait tekintjük át szigorúan szakmai szemmel, laborgyakorlattal, szakkiállítással és estébe nyúló partyval várjuk az érdeklődőket.

Az eseményen a Microsoft rendszermérnökei, partnerei és független szakemberek mutatják be a Windows Server 2008-at. A nyitóelőadáson látványos demókkal illusztráljuk a legérdekesebb változásokat, majd elkezdünk mélyebbre ásni, és külön kitérünk a Server Core, a Read-Only Domain Controller (RODC), a PowerShell, a Csoportházirend és az Internet Information Services 7 képességeire. Ezt követően, valamint a kávé- és ebédszünetekben a Microsoft és partnercégeinek szakkiállítása tekinthető meg, amit délután egy kis ünnepléssel, és számtalan értékes nyeremény sorsolásával zárunk.

2. Windows Server 2008 Akadémia – biztonsági és hálózati technológiák

Időpont: 2008.04.09. (54 nap múlva)
Helyszín: Lurdy ház, Palace mozi (1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.)
Előadók:Fóti Marcell, Gál Tamás, Ország Tamás, Szentgyörgyi Tibor, Székács András, Somogyi Csaba

Egy nap kevés a Windows Server 2008 alapos bemutatására – ezért ebben a félévben a termékbejelentést követően további kettő, egész napos eseményt szentelünk ennek a témának.

Ezen a napon a biztonsági és hálózati technológiákat tekintjük át mélységében – PKI-infrastruktúrát építünk az Active Directory Certification Services segítségével, átalakítjuk a hálózatot a Network Access Protectionnel, bemutatjuk a Windows Server 2008-cal érkező új biztonsági lehetőségeket, majd körbejárjuk a lényegesen megújult Terminal Servicest és a további hálózati újdonságokat.

Mindezek mellett a jelentős vérfrissítésen átesett Windows Deployment Services használatával bemutatjuk, hogyan lehetséges Windows Server 2008 segítségével operációs rendszerek tömeges telepítése.

3. Windows Server 2008 Akadémia – virtualizáció és magas rendelkezésre állás

Időpont:
2008.05.28.103 nap múlva)
Helyszín:
Lurdy ház, Palace mozi (1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.)
Előadók: Lepenye Tamás, Ország Tamás, Réczi Gábor, Székács András, Somogyi Csaba

A virtualizáció jelentősége ma már megkérdőjelezhetetlen; egyre több vállalat gondolkodik rajta, vagy lépi is meg a virtualizációval megvalósított szerverkonszolidációt, vagy tart fenn tesztkörnyezetet, valósít meg pilot-rendszereket. A legnagyobb cégeknél már teljes adatközpontok megvalósításánál és felügyeleténél is alap építőkockaként tekintenek a technológiára.

A Windows Server 2008 Akadémia résztvevői számára teljes képet adunk a virtualizáció jelenlegi állásáról, és arról, hogy hogyan lehet hatékonyan alkalmazni a virtualizációt a mindennapokban, különös tekintettel a Hyper-V-re és a System Center Virtual Machine Managerre.

Nem feledkezhetünk meg azonban arról sem, hogy a virtualizációs megoldásokra támaszkodás a magas rendelkezésre állással kapcsolatos igényeink átgondolására is kényszerít minket – és mivel a Windows Server 2008-ban jelentős újdonságok érkeznek ezen a területen, a megújult Failover Clustering alapos kitárgyalására is számíthatnak a résztvevők, ami a virtualizációval összekötve igazán ütőképes megoldások felépítésére ad lehetőséget.

A virtualizáció és a magas rendelkezésre állás esetén is nagyon fontos, hogy mélységében tisztában legyünk a tárolással kapcsolatos új és meglévő lehetőségekkel, és legyen átgondolt mentési- és visszaállítási tervünk, stratégiánk. Kitérünk a SAN/NAS, iSCSI, valamint a Windows Server 2008-cal érkező mentési technológiákra, és a System Center Data Protection Manager 2007 gyakorlati használatára is.

Nem hiszem, hogy el tudok látogatni ezekre az eseményekre, nekünk a W2k8 még a látohatáron sincs. Ugyanakkor mind GT, mind Lepi nagyon érdekelne. Talán majd DVD-n.

Címkék: ,

2008-02-11

2 érdekes adat

Azt vettem észre magamon,

1. ha este magyar hanggal nézel filmet (TV, DVD, .avi, videó) akkor gyorsan elálmosodom. Ha angolul, akkor koncentrálnom kell a szövegre, az ébren tart.

2. hogyha a Bogival Thomas és barátait nézünk, akkor másnap dübörögni érzem magamban a tennivágyat: übermotivált vagyok és egy csomó dolgot el is intézek. Akár rég óta halogatott dolgokat is.

Gyengén kötődik ide, hogy reggelente a BBC Prime-on nézünk meséket és gyerekműsorokat. Bogi is, Borcsi is imádják. Nekem az tűnt fel, hogy ezek a műsorok hihetetlen szorgalmat és munkaszeretetet nevelnek a gyerekekbe. "Kész a süti, ideje mosogatni -- hurrá!". Talán ennek tudható be (na meg a mienktől eltérő szociális ellátórendszernek), hogy a brit társadalomban sokkal kevesebb híve van a sokgyerekes-nullkeresős családmodellnek.

REDMOND Magazine February 2008

Itt az új mag, idézek:

Don't miss this month's issue of REDMOND magazine! Get your subscriber copy here: http://www.digital.1105pubs.com/xwcazcs_ifckttbg.html?MI_ACCOUNTNBR=360179063

Here's what you'll find:
=:COVER STORY:=
WINDOWS SERVER 2008: TAKING A CLOSER LOOK By Peter Varhol
Virtualization and configurability in Microsoft's new server OS present enterprise IT shops with both challenges and opportunities.

=:TOP STORIES INCLUDE:=
LAYING THE GROUNDWORK FOR MICROSOFT SQL SERVER 2008 By Joshua Jones
Redmond's new database server is a complex product often running mission-critical apps. You can't afford to not get it right.

SEARCHING FOR AN ANSWER IN THE ENTERPRISE By Paul Korzeniowski
As the clamor from IT shops for better internal search grows louder, competition among vendors both large and small gets hotter.

READER REVIEW: WINDOWS SERVER 2008: SO FAR, SO GOOD By Joanne Cummings
Enhanced administration, security, IIS updates and virtualization promise to make moving to Microsoft's new server OS worthwhile.

Plus your favorite columns and much more!

Don't miss the entire issue:
http://www.digital.1105pubs.com/ksrbxrv_ifckttbg.html?MI_ACCOUNTNBR=360179063

Idéztem.

Címkék: ,