2007-05-30

Könyvdigi és spamfight egyben

Tegnap éjjel igyekeztem behozni a feedolvasási lemaradásomat, úgyhogy áttekertem egy csomó ritkábban nézegetett anyagon. Közben lettem figyelmes a reCAPTCHA nevű cuccra. Aszongyák, hogy csak a captchával napi 60 millió szót gépelünk be viláxinten. Namost alapban ez a teljesítmény elvész. Akkor viszont nem, ha a begépelendők már beszkennelt könyvek szavai.

Egyszerűen le vagyok döbbenve, hogy hol nem tart már a tudomány.

Kíváncsi vagyok, hogy mikor készül el a honosított változata a cuccnak, hogy normális tempóban kerülhessenek fel a szövegek a magyar szövegtárakba.

Mi kell a melóhoz: jó CV vagy kapcsolatok?

Azt olvasom Guy Kawasaki blogjában egy könyvbemutató kapcsán, hogy mindegy, hogy milyen az ember önéletrajza, mert hátszél kell.

"Only ten percent of jobs come from sending a blind resume. Most people get jobs by leveraging their network. Once you have a connection, the person looks at your resume to make sure there are no red flags. So you need a competent resume and an excellent network. This means you should stop stressing about which verb to use on the second line of your third job. Go talk to someone instead."

Háttárpád, életem eddigi 5 munkahelye mind vakon beküldött önéletrajzzal jött össze, hátszelem sosem volt. És az 5-ből mindössze 2-nél súgták ismerősök, hogy érdemes lesz megpróbálni, de ott sem felülről.

2007-05-18

SzJA-bevallás elektronikusan

Hát, nem egy egyszerű eset, de úgy gondoltam, ha már a XXI. században élünk, akkor ne szórakozzunk már a számítógépen kitöltöm - kinyomtatom - közúton elviszik - elolvassák - számítógépbe rögzítik folyamattal.

A letöltendők (a fejlesztőknek leginkább szabadságvesztés, de erről később):
Bázis: http://www.apeh.hu/data/cms7266/Abev2006telep.exe
Help (ezt tudtommal nem is használtam):
http://www.apeh.hu/data/cms7265/ABEV2006sugo.exe
1%: http://www.apeh.hu/data/cms19300/06egysza.exe

Soha ennél szebb, beszédesebb URL-eket!

Namost a termék maga egy óriási kupac szar. Egyrészt ugye telepíteni kell (mi az istennek?), de admin jog nélkül adjunk neki Program Files-tól eltérő lokációt. Szerencsére ezt a path-átírást többször is el kell játszanunk. Másrészt a telepítés végén közli, hogy a jogok hiányában a mittudoménmit nem tudta beállítani.

Aztán a mezőkbe nem lehet copy-paste-elni. Írod az egészet kézzel és kussolsz.

Harmadrészt nincs on the fly ellenőrzés. Bármit bárhova beírhatsz, aztán a végén szopsz (finomabban szólva te iszod meg a levét)

Ellenőrzés csak a pipa-ikon megnyomására indul, viszont ekkor a cucc átáll unix-üzemmódja, azaz silence is golden. Ha nem talál hibát, akkor kussol, te meg várnál valami reakciót, hogy fut-e még, vagy sem, de semmi. Aztán: a fedlapon engedi megjelölni a csatolt dokumentumok számát anélkül, hogy a csatolt dokumentumokat valóban kitöltenéd.

Majd jön a bevallás feltöltése. Ráklikkelsz, erre felrántja a browsert és elvisz a magyarország.hu-ra. De nem ám a feltöltőoldalra. Neeeeeeem. Odabasz a főoldalra, azt kolbászojjá, kisköcsög!

A helyes URL egyébként ez:
https://www.magyarorszag.hu/allampolgar/szolgaltatasok/dokumentumfeltoltes.html

Érted, nem "szja-bevallás", nem "adóbevallás feltöltése". Dokumentumfeltöltés.

Egyébként kár a javás szarral vesződni, az egyszerűsített feltöltőt választhatod.

Az egyszázalékos cucc kitöltésénél olvasom a browsert, ütöm be a számot (természetesen copy-paste -- mint feljebb már jeleztem -- nincs. Ennyi pénzért mit vársz?). Szóval olvasom a browsert, ütöm be a számot, olvasom a browsert, ütöm be a számot. Mit csinál erre ez a használhatósági debil? Újra a mező elejére áll. Ha nem jegyzed meg egyben a technikai számot vagy az adószámot, akkor szopol.

Na, erről egyelőre ennyit. Bármely harmadéves kandós 10x ilyen programot ír féléves feladatnak. Aki ezt megrendelte, jóváhagyta, kifizette, az mind mondjon le, haladéktalanul.

Címkék: , ,

2007-05-15

Hajós

Ennek mintájára.

Az emil.Rulez! zenekar próbát tart. Keresik az énekest:
- Bandi! Bandi?
- Nem Bandi. Hajós kapitány

Címkék:

2007-05-11

Jennersdorf

Titeket nem idegesít, hogy a Rába habzásáról szóló hírekben állandóan jennersdorfozzák Gyanafalvát? Az osztrák átnevezőkommandó marhaságait nem kéne magunkévá tenni.

Címkék:

2007-05-10

GT rulez 2

Előzmény: GT rulez
Budai úr a múlt héten jelentette be, hogy az új technet fórumon megvan az 1000. bejegyzés. És én mit veszek észre? Hogy, miként a technet blog felét, ennek a tizedét is bizony GT írta. 102 bejegyzésnél tart jelen cikk írásának idején.

GT for miniszterelnök!

Címkék: , ,

2007-05-08

Véradás 2007/2

Ugye egyszer február végén már csapoltattam. Gondoltam, most sem várom ki a rekordkísérletet, lesz a vérellátóknak akkor elég munkájuk, proaktívan egy héttel előrehoztam a véradásomat.

Kissé aggódtam, mert bár a véradást megelőző héten 136-os hemoglobinértéket sikerült produkálnom az SzTK-ban, nem lehettem biztos benne, hogy az esténként letolt 1-1,5 deci zweigelt elegendő vörösvértest képződését tudja majd biztosítani.

Hát, kár volt aggódnom. A 300 kcal értékű reggelim (1 doboz paradicsomos hal, 3 szelet abonett, 1/2 kígyóuborka) elfogyasztása után történelmi csúcsot, 144-es hgb-t sikerült méretnem. És nem csak a hbg-m volt remek -- az egész csapolás alatt tökéletes volt a hangulatom, semmi fáradtság, semmi bambulás. És mindezek mellett még a céghez is beértem időben.

Címkék: ,

2007-05-07

REDMOND magazine May 2007

Megjött a hírlevél, idézek:

Don't miss this month's issue of REDMOND magazine! Get your subscriber copy here: http://www.1105info.com/vbzkcjt_xezsccwa.html?RED_ACCOUNTNBR=360179063

Here's what you'll find:
=:COVER STORY:=
YOUR VISTA GAME PLAN By Peter Varhol
An early, well-planned move to Microsoft's new OS could be the answer to enterprise security challenges.

=:TOP STORIES INCLUDE:=
CITRIX AND VMWARE: OIL AND WATER? By Greg Shields and Steve Kaplan
Two technologies. One chemistry experiment. Can they mix?

IT VS IM By Doug Barney
Instant Messaging (IM) makes tactical communication a snap, but too often IM serves as a doorway for hackers. Here's how IT can wrestle with the problem.

LAYING THE GROUNDWORK: EXCHANGE SERVER 2007 By J. Peter Bruzzese
Moving to Exchange Server 2007 is a complex process with stringent requirements. Make sure you have the tools and infrastructure in place before you begin.

Plus your favorite columns and much more!

Don't miss the entire issue:
http://www.1105info.com/berzkie_xezsccwa.html?RED_ACCOUNTNBR=360179063

Címkék: ,