2006-11-29

A rendszergazdai Vista-nap előadásának anyagai

A múlt heti előadások legjobb és legszórakoztatóbb előadója, a nagyszerű, az utolérhetetlen, a cikkíró, aki sajnos a holnapi kocsmázást lemondani lesz kénytelen, a varázslatos, a ceglédi terminátor... egy szó, mint száz, GT mondta, hogy elérhetőek a múltheti lurdyzás anyagai*, köztük a várva várt VPC-image is.

* Szkrollozni kell lefelé, mint a kisangyal, de ott vannak a letöltendők, ne aggódjatok. Ott van az összes prezentáció, meg a demók is. Hurrá! Azonban a demók exébe vannak csomagolva, úgyhogy megtekintésük kizárólag genuine Windowson lehetséges, az itthoni genuine Ubuntumon nem.

2006-11-21

Szolgálati közlemény

Felhívom a ICDM-ek szíves figyelmét, hogy a holnapi eseményen megfelelő öltözékben megjelenni szíveskedjenek.

Az átnevezőkommandó akvirál

Adam Barr írt egy érdekes cikket arról, miért is jobb, ha a fejlesztők virtuális teamként, egymástól fizikailag távol, ha lehet, különböző időzónákban tevékenykednek (folyamatos a munkavégzés, muszáj dokumentálni, miazmás). Ebben a cikkben mintegy széljegyzetként megemlíti, hogy az akvirált Vexcel céget nem olvasztották be az intézeti kampuszba, hanem hagyták a helyén, a coloradoi South Parkban, izé Boulderben. Meghagyták a cég weboldalát is önállónah, ám okosan minden "Vexcel"-t kicseréltek Microsoftra, így sikerült ilyen mondatokhoz jutni, idézem:
"Microsoft's worldwide presence is magnified by its Australian and Chinese sales offices" meg hogy "Microsoft Corporation's headquarters in Boulder, Colorado". Hiába, na. Aki átnevez, az nevezzen bét is.

2006-11-20

Évforduló (2)

És ha már a gyors híreknél tartunk, akkor jöjjön még egy. Szombaton volt 2 éves a Varánusz-blog (ha már az 500. postról -- ha nem is önálló post keretében -- megemlékeztünk, ugye..

A TV rekruitál

Na végre. Próbálom finoman mondani...szóval az ügyfélszolgálatuknak van hova fejlődni. Különösen műszaki ügyekben.

MCP Exam Insurance - persze nem nálunk

Azt olvasom, hogy milyen jó is lesz nekem. Ha megbasznak, mehetek pótvizsgázni ingyen. Ha viszont átmegyek, akkor a köv. vizsgából elengedik a vizsgaár negyedét. Na, mondom, nézzünk utána:
Get Exam Insurance
Jajj de jó, jövő májusig tart a kánaán. De amikor választanám ki, hogy én bizony itt a Jómunkássember hídnál tolnám a pezsgőnevűeknél, akkor látom ám, hogy "Exam Insurance is available online from select providers". Ez ugye azt jelenti, hogy Boszniában, Lettországban, de még a törököknél is lehet élni ezzel a lehetőséggel, kies hazánk lemaradt a listáról. Persze, nem is kellünk oda. Nálunk már biztos van elég vizsgázott és minősített ember.

2006-11-10

Budai Peti: betelt a TechNet 3 nap alatt

Budai Peti írta az előző cikkem egyik kommentjében, hogy a másfél hét múlva esedékes rendszergazdai vista-gombászásra a regisztráció lezárult. A nagyterem megtelt. Hajrá GT, hajrá Géza, hajrá 3., számomra ismeretlen előadó! Van érdeklődés rendesen, remélem nem lesz tülekedés a kajánál és nagyon fontos telefonok (a legtrendibb polifonikus csengőhangokkal) intézése előadás közben.

És tudjátok, hogy mit mond majd Arnold Schwarzenegger a szarvasgombás szendvicsekkel és az alájuk bepakolt Longhorn DVD-kkel kapcsolatban? Hát hogy a szarvasgomba asztala Vista, bébi.

2006-11-06

Rendszergazdai Vista-nap a Lurdyban

Bár én olajiparilag a köv. 2-3 évben biztosan nem látok majd Vistát, a nagyszerű GT mégis rábeszélt engem a regisztrálásra. Aszongya lesz valami ájtísoknak való meglepi. Nem tudom, mi lehet jobb az ingyenkajánál, majd meglátjuk.

A "hogyan állítsuk a képernyőfelbontást parancssorból a registry buherálásával" c. ősszovjet népdráma/hőseposz után mindenképpen kíváncsi vagyok a LHserver demójára.

Ja, aki regisztrál, az nagyon figyeljen arra, nehogy a beírt email-cím után szóközt nyomjon, mert a form fejlesztőit a mamutfenyők árnyékában olyan szinten lekötötte a az átnevezőkommandó ténykedésének nyomon követése, az msdownload fájlformátumainak a szofisztikált randomizációja, az URL-obfuszkáció és a TCO-minimalizálási SOA-refaktoring, hogy a trim()-et már kifelejtették.

RAR-formátumú letöltés az Intézetnél

Bink Pisti örül, hogy végre a nagydarab file-okat rarba tömörítik az intézeti letöltések esetén. Persze nem felejti el megemlíteni, hogy milyen kaotikus is az msdownload formátumkészlete. Word, Pdf, zip, self-extracting zip, cab, msi, mittudomén, mind mind vegyesen, véletlenszerűen. Gondolom ugyanez a bizottság bírálja el ezeket is, mint amelyik a megtervezett URL-eket.

Engem főleg az .msi-be és önkitömörítő zipbe csomagolt doksik idegesítenek. Ezeket bár le tudom tölteni este az otthoni Ubuntun, megnézni azonban csak másnap, az irodai windows-gépen van esélyem.

Egyébként ez volt az 500. cikk a Varánuszblogon.

2006-11-03

RCP November 2006

Kis marketingbivalyság, bár a beharangozó alapján az utolsó cikk még érdeke is lehet:

Here's what you'll find:
=:COVER STORY:=
PARTNERS IN SECURITY By Lee Pender
Microsoft hasnýt always had a great reputation for keeping things safe.
The company hopes to change that impression and its partner
relationships by making a serious move into the enterprise security
market.

=:TOP STORIES INCLUDE:=
SOFTWARE AS A SERVICE: YOU'RE NOT IN THIS ALONE By Keith Ward
As SaaS picks up steam, more resources are coming online to help with
the transition to on-demand delivery.

FINANCE IT! By Scott Bekker
Partners land bigger deals and report better cash flow from steering
customers toward Microsoft's seldom-used financing program.

BEST PRACTICES: MERGER & ACQUISITION SURVIVAL GUIDE By Fred Bayles
Experienced hands suggest keeping surprises to a minimum and staying
sensitive to cultural challenges.

Plus much more! Don't miss the entire issue:
http://101offer.com/d/?a=360179014&i=RCP_611DD&m=rcp

Címkék:

Redmond Magazine November 2006

Aszongya:

=:COVER STORY:=
MICROSOFT GETS A NEW MAN AT THE MIDDLE By Ed Scannell
As Burgum steps down and Nadella steps up, Microsoft continues its
mid-market roll.

=:TOP STORIES INCLUDE:=
MAKING THE JUMP By Greg Shields
Jumping ship from a career as a systems admin to that of an IT
consultant can be stressful but ultimately rewarding. Some REDMOND
readers tell their tales of wonder and woe.

THE ABCS OF IPV6 By Todd Lammle
IP version 6 is poised to revolutionize networking. Here's why you
should care and what you need to do to get ready.

Plus your favorite columns and much more!

Don't miss the entire issue:
http://101offer.com/d/?a=360179030&i=RED_611DG&m=red

Címkék:

2006-11-02

A nap méltó befejezése

Szekszárdi zweigelt, pörkölt tökmag, közben meg olvasgatom a mivanvelem-en, hogy a Jimbó bácsinak öltözött Józsi nekimegy a Tátrának, mint tót az anyjának.

2006-11-01

MOM 2k7 RC1

Bink örül, hogy itt a MOM2k7 RC1, merthogy ez azt jelenti, hogy a MOM2k7 bizony 2007-ben megjelenik. E ödöm, e bódottá. A hír persze rögtön az eszünkbe is juttatja, hogy az átnevezőkommandó nem kímélte a MOM-ot, a cucc jelenlegi, politikailag korrekt neve SCOM (System Center Operations Manager).

Ütős URL-ek

Gyakran elámulok azon, hogy nálunk 1-2 cég milyen elvadult és barom URL-t képes magának választani. Hát most itt egy merítés külföldről, a legdurvábbak közül. molestationnursery, penisland, powergenitalia és barátaik.

http://www.nextwebgen.com/2006/08/02/top-10-worst-company-urls