2006-06-29

ITIL-M @ IQJB

Főnökeim olajiparilag nem nyugszanak, amíg legalább a bevételek nagy részét rám nem költik, úgyhogy most a jövő heti angliai Symantec/Veritas Netbackup és a júli közepi MS SMS 2k3
mellé új tanfolyamokat kell keresnem. Így jutottam az IQJB-hez, akiknél észrevettem, hogy ITIL-tanfból nem csak a kis gagyi alapozó ITIL Foundationsöt nyomják, hanem lesz náluk Managers Course is.

Igaz, könnyű 8 és fél kiló a 2 hét, de elég kapós papír a vége. Hogy hol lehet sok ITIL+M-papíros embert látni? Hát az Intézetben. Na, meg akad ember a volt melóhelyemen is. Meg ez utóbbi helyen sokakat érdekelhet is a dolog, ugye.

2006-06-24

Bráner Startlap

Idén nem az első .lap-regisztrációmat utasítják el gyakorlatilag sablonszöveggel:

"A meglévő lapokkal túl nagy lenne az átfedés, ezért sajnos nem tudjuk kiadni a lapot. Megértésed köszönjük."

Tudjátok, mi lenne a túl nagy átfedés? A minimálisan megkövetelt 150 linkből maximum 6 db.

Túl nagyra nőttek, túl gyorsan. Mindenféle ügyintéző biorobottal duzzasztották fel magukat, de nem a munkamoráljuk vagy az ügyfélközpontúság alapján válogattak. Tele is van a faszom ezekkel, megnézem a linkparkot.

2006-06-23

Menj a Bush picsába -

- gondoltam tegnap, amikor bütykös taxik állták el az Erzsébet hidat.
- Gyalog sem lehet átmenni -- mondta a bézbólsapkás fakabát.
- Na és hogy jutok át Budára? A Szabadság híd is le van zárva, nem?
- A Lánchídon.

Baszd meg -- fogalmazódott meg bennem -- ezek az egész Erzsébet hídból Bush-sávot csináltak. A Korzón is végig álltak a 2-esek, gyalog mentem el a Lánchídig, majd át rajta. A normál 40 perc melyett másfél óránál is több volt hazajutnom a Jaumunkássember hídtól.

Mindezek miatt kívánok a hetes buszoktól és sétálgató emberektől ügyesen megvédett György Séta Bokor elvtársnak sok sok turbános urat hátulról. És a legteljesebb mértékig egyetértek ezekkel a skót srácokkal.

2006-06-22

SMS2k3-tanfolyam kontra vizsga

Keresgélek a neten a 2 hét múlva esedékes SMS2k3-tanfolyamunkkal kapcsolatban és látom ám, hogy a vizsga- és tanfolyami oldalakat fenntrtó szerkeszők bizony szíjjelgandzsázták a szürkeállományt keményen ám a mamutfenyők hűs árnyékában.

Nézzük előbb a vizsgát:
Preparation Guide for Exam 70-089 Planning, Deploying, and Managing Microsoft Systems Management Server 2003
Instructor-led

Courses for This Exam
  • Course 2596: Managing Microsoft Systems Management Server 2003
  • Course 2597: Planning and Deploying Microsoft Systems Management Server 2003

Na, most menjünk át a tanfolyam oldalára.
Microsoft Certified Professional Exams:
No Microsoft Certified Professional exams are associated with this course currently.

Aha. Akkor én véletlenül találtam ide a 70-089-ről.

Ide megírtam, náluk az ügyfélszolgálaton nem szólok, egyszer már megjártam, levelezzen velük, akinek 100/60-as a vérnyomása.

Egyébként nyilván az lehet a helyzet, hogy a vizsgát nagyon sokára eresztették szabadon, amikor a tanfolyami oldal már rég kész volt és ez utóbbihoz már senki sem akart nyúlni, még bottal sem.

Egyébként -- szóismétlés, figyelitek? -- én is csak véletlenül vettem észre a 70-089-es vizsga
indulását, amikor tavasszal összedobtam az MCSE.lapot.

2006-06-15

Mik ki nem derülnek...

Kedden délután egy könnyű félórás beszélgetésem a portással a cégnél. Ez alatt az idő alatt derült ki, hogy tudok franciául. A teendő nem volt igazán gazdag kihívásokban. A tekszaszi kollégám látogatói kártyáját kellett átvezetni az én nevemre. A portáscsávó sehogy se értette, hogy hogy dolgozhatott valaki tegnap, ma meg hazamegy, míg én éjjel mentem haza és délután maradok.
A kommunikáció eszköze a francia nyelv volt és a mutogatás, a portás uis még a hotel szót is franciásan ötelnek ejtette.
Nem operáltam hosszú, összetett mondatokkal, hanyagoltam a feltételes mód és az előidejűség kifejezését, igyekeztem egyszerű mondatokat használni. A szókincsem sem erős, itt ugye a hiányzó szavakat betoltam angolul.
A beszélgetés közepén úgy döntött a srác, hogy nehézkes a kommunikáció, úgyhogy ő inkább átáll a számokra (dátum, óra). De nem ám leírta... Dehogy. Kiolvasta franciául :)
Mindenesetre összességében a tárgyalás sikeres prozsé volt. Így, hogy naponta 6-8 új szót tanulok, lassan lehagyom a franciául 2 éve tanuló mentoromat :)

2006-06-14

70-292-m eredménye

Kedves emberek!

Mivel hihetetlen igény mutatkozik arra, hogy ismertessem veletek a 70-292-es vizsgám eredményét, hát megteszem. Szóval összességében a várakozásoknak megfelelően teljesítettem, az eredményem -- ahogy vártam -- még láznak is gyenge :)
37,7%.

Tematikailag a security-részből hoztam a leggyengébbet, ez betudható a WUS-SUS-WSUS-ismereteim teljes hiányának. Emellett az adott témakörhöz tartözött még egy kérdés a security templat-ek témájában -- eszerintem ez az a terület,amit az ember vizsgára megtanul, majd azzal a lendülettel felejti is el.

Időközben beszereztem a Sybex 292-296-felkészítőjét, talán júli végéig sikerül magamévá tenni a benne foglaltak első felét.

2006-06-12

Kilenctől ötig meló

Ja, csak éppen tegnap 9-től ma reggel 5-ig. Most irány a szálloda, gyors reggeli, aztán alvás délig. Utána indul a délutáni szesön, remélhetőleg emberibb időigénnyel.

2006-06-11

Csak Párizs van és szerelem

Bonzsúr, szává, rienöváplü!

Most egy hetet Párizsban töltök. Aki kedveli a napsütést, a jó -- bár drága -- borokat és a kerekseggű lányokat, az mindenképpen nézzen be ide. Hihetetlen., milyen felhozatal van itt. Aki az egzotikumra van rápattanva, annak van néger (szikárcingárgazellától a Bahama-mamáig minden), ázsiai, közel-keleti csajszi...

Este 11-kor olyan tömeg volt a Sanzelizén (Avenue de Champs Elysée, vagy valami hasonló a helyi írásrend szerint), mint nálunk a Ferenciek terén az aluljáróban reggel 8-kor.

És brutál napsütés egész nap, este 9-ig. De a fentiek sem érdekel engem, inkább a 18,2C-ra temperált gépteremben basztatom az IIS4-eket.

2006-06-09

Kelemen Béla vagyok, kész, vége

Ismét idézet, ismét a gátvédelem nagy apostolától, aki szerintem nem gátvéder. A múltkori cucc folytatása.

- Jónapot!
- Jónapot! Csókolom! De...dejó. Ha, he? Ide a mifofon. Nyá.
A helyzet ké... a következő: Na, levetem.
Khmmm. A árviszvédelmi kapcsolatosan ... A hmmm
- Tartom én, jó?
- Nem, nem kell. A gátvédelem az, na adja má ide, na, a gátvédelem lényegibe azt meg kellett volna erősíteni a összvonalba, a és eee tehát hát ez van és másik az, hogy a az, hogy kéremszépen mindent meg kell erősíteni a gátakat. Mindent. Ha nem mondja.
- Adja ide!
- Várjon mááán, na, riporternő.
- De ez így nem lesz jó.
- Kelemen Béla vagyok, kész, vége. Na, mondja má. Huuuu, a, izé, a a Tó... nem a tószegi út, hanem kint szivacsúzzák átfele a mindent.

A interneten fennvótam meg minden, a naon köszönöm szépen, egy nagyon aranyos tészta de mindegy de monden ahhha vinyavinya a Bocskor Gábor intézte el a tésztát.

- Sikerült?
- Volt egyszer és nem is volt
Egy legenda rólad szól.
Az igazságér harcolunk,
És mégis csak kalózok vadunk.

Így is jó lesz, megint jó lesz,
Hát szedjük fel a vitorláááááááááát!

Szandokán, Szandokán, tenger tigrise, támad a banda. Háhá!

Na tessék.