2006-05-30

70-292, 12 perc tanulással?

Most indulok haza (eddig mindenféle mítingeken vettem részt és mindenféle ázsiai adminokkal egyeztettem) és állnék neki tanulni a holnapi 292-mre. Ez az 1. olyan vizsgám, ahova megbukni megyek be.

Most képzeljézek ide Hovátűntdémonhillnét, amint rettenetes ruhában, a pocakját símogatva olvassa a súgógépről:

"Holnap késő délután egy megrendítő interjút láthatnak az emberrel, aki dacolt a lehetetlennel, 12 perc tanulással 23,4%-ra írta az egyik legnehezebb Microsoft-vizsgát, a 70-292-t. Csak itt, csak önöknek, a Varánuszfókuszban."

2006-05-29

Az átnevezőkommandó nem nyuxik

Ugye volt a The 2007 Microsoft Office System, előtte a Systems Center * Manager 2007, most meg az IE+.

Míg a nevezéktani marketingosztály vígan él, a narancskártyás, alvállalkozókon keresztül alkalmazott fazonokat egy hét kényszerszabira küldik, legalább is így magyarázta ki Bink Pisti, meg a Seattle Times.

Hogy ez mennyiben érinti a grafiparkot, azt majd biztos idekommentelik azok, akik a tide009-ről nézik a blogot :)

70-220 -> MCSE on Windows 2000

Jelentem, ma kora hajnalban a közeli vizsgaközpontban (a munkahelyemhez közeli, nem az otthonomhoz) sikerrel vettem az utolsó akadályt, történetesen a szekudizájn vizsgát. Ezzel egy közel 5 éve tartó folyamat záródik le, tudniillik a W2k-upgrade.

Most, hogy a w2k MCSE megvan, haladunk tovább a 2ndShot hullámain a w2k3 felé. Holnap után 70-292 -- ami szinte lehetetlen, hogy meglegyen elsőre.

Nyomjátok ti is, még egy hónapig ingyen lehet pótolni a bukott vizsgákat.

2006-05-26

Olajipari IT-pozik

Ahogy már tegnap jeleztem, számtalan betöltetlen pozíció van nálunk. Ha érdekel titeket a lenti melók bármelyike, akkor szóljatok, lelevelezzük a továbbiakat. A grafit és a tonhal szavakból képzett személyzeti tanácsadó iroda felé is jelentkezhehettek, ha jobban szeretitek a lassabb, rögösebb utat :)

Gyakorlatilag angol nyelvű CV kell és a kívánt pozíció megjelölése.

Lássuk a választékot:

Szómagyarázat:
  • PCI - PC Infrastructure

  • SE - Server Engineering

  • CE - Client Engineering

  • WA - WAN Engineering

  • TS - Tech Support

  • email - Lotus Notes-szopás :)


  • E&D positions for PCI/SETS/Engineering

  • Level 3 support positions for PCI/email/TS (Notes specialists) and PCI/CETS/TS

  • Consulting positions for PCI/SETS/TS

  • QA positions for PCI/SETS/TS

  • Level 3 Network support positions for NS/WETS/TS


Mit is jelentenek ezek?
A consulting dolgozza ki a fejlesztés követelményeit, a E&D pedig gyakorlatilag szerverdesign-téma. A designt a QA valósítja meg, majd teszteli. Az operations dolga az üzemeltetés. Az L3 support az üzemeltetők által megoldhatatlannak vélt, dokumentálatlan esetekkel foglalkozik. Ezen belül van, aki főként a Notesszal, van, aki a kliensPC-kkel, van, aki a Windows-szerverekkel. Én ez utóbbi csoportban nyomom.

Mindezek mellett rendszergazdai/üzemeltetői helyek (getronicsosoknak: on-site-os melók), DBA-témák (MS SQL), SAP-fejlesztés és -üzemeltetés, miazmás.

Noszarajta, mielőbb.

2006-05-25

Az átnevezőkommandó most az Irodában akciózik

Itt látom, hogy az átnevezőkommandó nem nyugszik.
Most az Office 12-t, akarom mondani az Office 2007-et nevezik át "The 2007 Microsoft Office System"-re. Hát nem sokkal jobb? Eddig olyan gagyi volt, de most majd az ember a telken aratja a parlagfüvet, aztán hirtelen kapát-kaszát elhajítva rohan a dílerhez, hogy beszerezze az idei The Jövőévi Microsoft Office Systemet.

Számtalan olajipari IT-pozi

Urak, most jelentkezzen, akit vonz a burnusz és a jólfizető IT-okoskodás.

2006-05-22

Ergonomy

Engem valahogy mindig megtalálnak az ilyennel. Én lettem a csoport ergonómiafelelőse. Senkinek se csillogjon a monitora, mindenkinek lejjebb legyen a széke, mint az asztala, mindenki csuklója legyen bemelegítve pornónézés előtt, miazmás.

Ahogy egy nagy filozófus fogalmazott: "Azért ez nem rossz karrier. Bölcsész lányok oktatása, HR munka, most meg székergonómiai szakértés... tudsz élni. :)"

Na, a lényeg: ma volt az első olyan míting, ahova én is hivatalos voltam. 10 percet sikerült késnem az 1h-sra tervezett megbeszélésről, de a napirendi pontokon már túlvoltak és a kaja kisebbik fele is elfogyott. Ez való nekem :) Kevés bullshitting, sok potya :)))

2006-05-19

Ez a mi napunk

Már majdnem megfeledkeztem róla, szerencsére Kurbli észnél volt és figyelmeztetett. Férfitársaim, boldog ivónapot magunknak! (A fenti kép jópár éve készült Dalmáciában, midőn arról tárgyaltunk dalmát testvéreinkkel, hogy ha én lehetek a horvát bán, akkor bitkomodó helyett bitkrk lesz a blogom. Végül is meghiúsult mind2 :)

2006-05-18

Lotus Notes Office?

Binktül a hír. Mármint, hogy az IBM elő akar rukkolni egy Notesba beépített Office-szal. És mindezt ingyen kapják majd meg a mostani Notes-felhasználók. És hogy ez mennyire megszorongatja majd az Intézetet.

Bár én a virágozzéxázvirág híve vagyok, azért nézzünk meg 2 tételt:
1. A Nagy Kékeresnek volt Office Suitje, még a 90-es években hagyta megdögleni (a PC-s oprendszerével [OS/2] együtt).
2. Ha az új IBM Word felhasználói élménye úgy aránylik majd az intézeti Wordéhez, amiként a Notes használhatósága aránylik bármi más levelezőprogramhoz, akkor az Intézet vidáman ölelheti majd keblére a menekülőket.

Notesot használni, az olyan ... olyan ... időutazásélmény. Semmi juzabiliti-szokvány sehol. Milyen billentyűkkel küldjük el a levelet már levelezőkben? Ctrl-Enterrel, Ctrl-S-sel, (gmailben Tab, Enterrer). Na és Notesban? Természetesen Alt-1-gyel. Folderek között újat akarunk létrehozni? Jobbklikk-new? Ugyan! Valahol menü, faszomtudja menüpont, pöcsömtöve alpont. Úgyhogy nem kell aggódni sem BB-nek, sem GT-nek, az MSOffice-próbálgatás nem elvesztegetett idő :)

Usability-díjas oldal: bambino.hu

Most azt hiszitek, hogy én orrba-szájba bababoltok webes kivetüléseit vizslatom? Csak mert multkor jól lefikáztam a brendon.hut?

Lehet. Viszont az is elég valószínű, hogy a bababolt-lapok dizájnerei szerint a gyermekes szülőket 20-as IQ-jú, a gátsebüket a mónikasó előtt borogató, kiszívott mellű mameszok, akiknek a minimális használhatóság sem jár ki.

A bambino esetében igazából nem elviselhetetlen a dolog, kizárólag a megrendelőlap verte ki a biztosítékot. Nem beklikkeled, hogy ezt vagy azt a terméket kéred, aztán alami menüből kiválogatod a színt meg a méretet. Neeeem. Átmész a katalógusoldalra, ezeket az infókat -- kezdve a termék azonosítójával, amit ők okosan "Termékszám:" névvel illetnek -- szépen felírod, ide meg beleírogatod.

Nooooooormális?

2006-05-17

Kathy Sierra dilbertes stílusgyakorlata

Mi lenne, ha a Sudokut az Inzézet fejlesztené és még korai fázisban rászabadulna az átnevezőkommandó.

2006-05-15

Kvíz: Web2 mütyűr vagy StarWars-karakter?

Nagy unalmamban túrkáltam a delicsuszt, ott találtam ezt a remek és gyors kvíztesztet. Web2-es cucc, vagy SW-fazon? Én 34-et találtam el, bár egyik témával sem foglalkozom túl behatóan.

Aszongya az értékelés:
"31-40: As your doctor, I recommend moving out of your parents' basement."

Ez van.

2006-05-10

Kézkrém @ férfi WC

Fura dolog. Itt Dorkingban és Leatherheadben majdnem minden férfivécében ott figyel a kézkrém a szappan mellett. Amikor 2 éve Milton Keynesben voltam, ott ez nem volt divatban. Itt nagyon. És ennek a kézkrémnek olyan nagyon büdös, borotválkozás utáni bőrnyugtató krém-szaga van.

Viszont az ale-ek illata kifogástalan.

2006-05-08

Anglia

Kedves Rajongóim!

A köv. munkahéten az eddig megszokottaknél is ritkábban írok, merthogy olajipari szempontokat figyelembevéve a Brit Fősziget déli részén várnak rám a porterek, stoutok, ale-ek és ciderek.

Cheers.

2006-05-06

Intézeti feedek egy rakáson

Itten nyílt egy ilyen portálforma, ahol látszanak a feedek mindenféle szempontokból összecsoportosítva meg kereshetve.

http://www.microsoft.com/rss

Az info forrása: Scoble

Szép új világ

Míg Scoble bácsi a neten kialakuló virtuális világok gazdasági és társadalmi aspektusairól értekezik, digitális Balkánunkon tombol a platformrasszizmus.

http://www.nestle.hu

"Tisztelt Látogató!

Oldalaink Netscape böngészőre optimalizált változata készítés alatt áll, így jelenleg csupán Internet Explorer segítségével tekinthetőek meg.
Szíves megértésüket köszönjük!"

Gyerekek, én csak meg akartam nézni, hogy van-e valami akció nálatok. Bazira leszarom, ha a csokiboci elhalványul, vagy a neszkviknyuszival együtt animál Sorbinorbi.
Bekaphatjátok.

2006-05-04

CD-szemét

Gaba: "Tegnap megérkezett a negyedéves MSDN-csomag. Hat lemezttartottam meg (köztük trial TFS), 11 új és 4 feleslegessé vált lemezlandolt a szemetesben."

Erre Jani: "ma reggel kaptam meg, csak az új lemezekből számolva18:8-ra gyöztek a kidobandók…"

Én egyelőre nem dobok ki semmi CD-t, igaz, nem is MSDN-ezek. A kidobásra ítélt CD-k és DVD-k egy filctollra tűzve gyűlnek, illetve csak gyűltek, a 7végén ugyanis túlnőttek rajta. Nem tudom, talán megkérem Fekete Pákót, hogy feküdjön hanyatt a nappalimban, akkor rajta gyűlhetne a sok döglött CD; 3x ekkora oszlopnak lenne esélye -- amíg ismét indul egy veszélyeshulladék-begyűjtési akció.

GT válik

Komolyan vettétek? Családjogilag? Hogy utána szingliként, fülbevalóját a nyakába akasztva vonuljon dübörgő technóra az Andrássy úton a fiúkbol lett lányokkal, hogy aztán körmösökkel kelljen visszaűzni a kosárpalánkja alá a szervereihez? Ugyan! Blogilag.

"ez marad a privat, ekezetnelkuli, sikamlos, ms-mentes :D, az lesz az official es a professional, rendes magyar nyelven"

Ja, hogy mi az "az"? Ez: microsoft.com/hun/technet. És nem csak Tamás ír ide, hanem Budai Peti, és Szkripting "Bink.hu" Szabi is. Amolyan közösségi blog, de pl. kommentelni nem lehet.

2006-05-02

Google-ös bugyibucivarázslatok

Most őszintén, ki az az elvadult, aki bugyibucit keres és a blogomra jön. Akkor már inkább a pina :)