2005-08-31

70-216

Ezt is letudtam. Nehéz volt, különösen a CA-s kérdések, ott még van tanulnivalóm. Majd a 220-ra jobban átnézem.



Továbbra sincs leállás, most jött a fax, hogy Vecsésen vár az új barátom Ámerikából.

Ui. Józsi szólt, hogy kialvatlanságomban az előző vizsgám száma lett a cím. Köszi. Korrigáltam

Ingyen Opera-reg

Gabánál láttam a hírt, hátha valakit érdekel.
Én elvagyok az FF-fel és az IE-vel, nem látom, mi plusszt nyújthatnának a vikingek.

Microsoft acquires Teleo

"I first saw Teleo show their stuff at DEMO earlier this year. Now, in a bid to fast track their way into the VOIP space, Microsoft is purchasing the company"

Aha, most már értem, trónkövetelőéknél miért volt ennyire sürgős a GT.

2005-08-26

Kiborgozás

Vizsgadrukk miatt csak marhaságokra van idő.

Versatile Artificial Replicant Assembled for Nocturnal Utility and Scientific Zoology

"Sokrétű mesterséges replikáns, éjszakai használatra és tudományos állattanra készült"
Link Gabától.

2005-08-24

Google Talk

Persze, ahogy azt a Schmidt Eric elkérdzi. Jó, rendben, google, meg jók, meg van is ott spanom, de akkor is. Majd bisztoss tele akarom rakni a gépemet mindenféle chat- és VoIP-progival, mert az nekem jó. (Az új desktop ß2-t előbb-utóbb úgyis elkerülhetetlenül felrakom.)

2005-08-12

MCSA

Erre a plecsnire 2002 óta vágyom. És legalább annyira vágyom rá, mint a Zokszigén vágyik Józsi könyvére. És ma meglett. Főleg köszönhetően ez cikkíró MVP (most inkább MCT :) úrnak, aki délután hat és este 10 valamint pár korsó sör között magyarázgatta a tematika alapján, hogy mikor mire érdemes figyelni. Aztán voltak olyan témák, amiket JoeP magyarázott el. És az egészhez BB is hozzájárult. (Sokkal többet ért, hogy elmentem tegnap a rendkívüli közgyűlésre, mintha egész éjjel a braindumpokat bújtam volna.



Hihetetlenül büszke vagyok a 930 pontra. A 100% az OU/GP-tematikán egyértelműen a fenti uraknak köszönhető, akiknek a következő alkalommal jövök 1-2 sörrel.

Ui: Most nem ülök a babérjaimon, hanem új barátommal összeköltözöm egy hétre, hogy az augusztus végéig tartó secondshot-hullámot még meg tudjam lovagolni.

2005-08-11

Vizsgagratulációk

A hét termékeny volt, JoeP megupdate-elte az MCSE-jét, valamint cikkíró MVP-úr lezúzta az ISA2k4-vizsgát, állítólag a Nacad-centerben másodikként. Mindkettejüknek gratulálok. Állítólag a hamarosan kezdődő geekdinneren korrepetálni akarnak engem a holnapi vizsgámra. Meglátjuk, az ő korrepetációjuk lesz-e az erősebb, vagy a sör :)

2005-08-10

Tegnap a vizsgárakészülés jegyében bekaptam pár sört exsulis haverokkal. Hazafelé a 3É éppen csak kifutott a Móriczról, amikor a sofőr a következő szózatot intézte mikrofonon át a néphez:
- Megy itt valaki Téténybe?
- Igen - mondta egy srác hátul.
- Akkor legyen szíves jöjjön előre és mondja az utat.

:)

Mi folyik itt Újbudán, emberek, odafigyeljetek mááááár!

2005-08-09

Getting into the zone

Világcsavargó Dönci spanom a múlt héten meglepett a Joel-könyvvel (Joel on Software: And on Diverse and Occasionally Related Matters That Will Prove of Interest to Software Developers, Designers, and Managers, and to Those Who, Whether by Good Fortune or Ill Luck, Work with Them in Some Capacity). Természetesen ezt olvastam egész héten, annak ellenére, hogy a vizsgámra kéne készülni és annak ellenére, hogy a cikkek nagy részét már olvastam, sőt egy kis részét le is fordítottam.

2 db egyhetes szabi között bejöttem 1 7re melózni: oktatni az újoncokat. (1) Nade keresztbeszervezések miatt előtörő erőforráshiányban hétfőn és kedden mégsincs óra, így ráérek mindenféle papírmunkákat intézni.

De csak ráérnék, mert az istennek sem sikerül bekerülni a zónába. Üldögélek, olvasgatok, írogatok, 5 percnél rövidebb feladatokat pillanatokon belül elvégzek, de komolyabbat (ideértve akár a tanulást) semennyire. Ez a 2 nap az ördögé -- ahhelyett, hogy a Balcsin hintáztatnám a gyereket.


(1) Akit érdekelnek jaumunkássemberpozíciók, kettyintsen ide vadul